Митничарите в Малко Търново откриха контрабанден парфюмен концентрат

1180
Митничарите в Малко Търново откриха контрабанден парфюмен концентрат
Снимка: БГНЕС

13 литра контрабанден парфюмен концентрат в пластмасови бутилки откриха митническите служители на пункта в Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

С 13 различни дамски и мъжки аромати е недекларираният парфюмен концентрат, които са обозначени с букви и цифрови кодове върху еднолитровите бутилки. Те са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници, който е пътувал за Румъния през България. Шофьорът и всички пътници са обявили на българския митнически пункт, че не внасят нищо за деклариране.

Почина Ваньо Танов

Шефът на Агенция Митници Ваньо Танов е починал внезапно тази сутрин. По първоначална информация 58-годишния началник на митниците се е ...

При последвалата проверка на автобуса и багажа на пътниците, включително с рентгенова апаратура, митничарите откриват чанта с шест литра парфюмен концентрат в еднолитрови пластмасови бутилки. Още 7 бутилки с парфюмен концентрат са открити под седалка в автобуса, пише Тopnovini.bg

Установено е, че цялото количество от 13 литра парфюмен концентрат е собственост на една от пътничките в автобуса - румънска гражданка. Срещу нея е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Румънката е посочила в писмените си обяснения, че е закупила парфюмния концентрат в Турция с цел търговия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com