Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младенка Джалова: Булсатком и ТВ+ не са едно и също нещо

09 януари 2013, 15:24 часа • 31081 прочитания

„В офисите на „Булсатком” полиция не е влизала. Не бъркайте телевизия ТВ+ с “Булсатком”, това са съвсем различни компании”, заяви пред БЛИЦ маркетинг директорът на сателитния оператор Младенка Джалова. Тя отказа да даде повече подробности за полицейската акция в телевизията, тъй като била представител само на “Булсатком”.

“Телевизията има началници, които могат да говорят по темата, но аз не съм запозната. Не бих могла да ви дам и техни координати, свържете се със служители в телевизията, те биха могли да ви помогнат”, каза Джалова.

По-рано през деня стана ясно, че служители на икономическа полиция нахлуха в офиса на телевизията на оператора "Булсатком". В медията е имало засилено полицейско присъствие, като са проверявани документите за самоличност на хората, работещи в студията.

Причина за акцията е проверка за данъчни нарушения и нелецинзиран софтуеър.

Милен Цветков хвърли бомбата от ефира на Нова телевизия, казвайки, че е била арестувана тв-водещата Деси Хадчиева. Това обаче се оказа невярно. Няма арестувани при полицейската проверка в ТВ+, заявиха пред БЛИЦ от СДВР. Всички, които днес са на работа, ще бъдат привлечени като свидетели, са казали още от столичната полиция.

Полицията е напуснала телевизията малко след 15 ч.

От МВР потвърдиха официално, че се "извършват процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура". "Обект на проверка е частен телевизионен канал в София. Насоката на работа е по линия на данъчни престъпления", пише още в съобщението на министерството.

Коментарът на Георги Коритаров (който твърди, че не знае нищо за акцията) за БЛИЦ: "Стягам се за работа, не знам нищо. Ще отида към 18 часа, в 18,20 ми започва предаването". После шеговито добавя: "Щом никой не вдига телефоните, значи налагат военна диктатура".

Тази акция става дни, след като скандалът на компанията с bTV достигна кулминацията си и излъчването на 7-те програми на bTV Media Group беше прекратено.

Actualno.com

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес