МОСВ: Нивата на реките ще се понижават

481
МОСВ: Нивата на реките ще се понижават

Нивата на реките ще се понижават или ще остават без съществени изменения.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) днес и утре валежи не се очакват, предаде БГНЕС.

В сряда на отделни места, главно в планинските райони в северозападната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Количествата ще са между 1 и 5 л/кв.м.

Нови 26 млн. лв. даде МОСВ на община Банско за проект за ВиК, забавен 2 години

26 млн. лв. предостави Министерството на околната среда и водите (МОСВ) чрез Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 на община Бан...

През денонощието от 08.00 ч. на 13 август до 08.00 ч. на 14 август водните нива на наблюдаваните реки в страната са се понижавали или са останали без съществени изменения. Водните количества са около и под праговете за средни води.

Над праговете за високи води са водните количества в горното течение на р. Марица при с. Радуил (Източнобеломорски басейн), съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ са – Дунавски басейн: колебания от - 26 см до + 19 см; Черноморски басейн: колебания от - 3 см до + 1 см; Източнобеломорски басейн: колебания от - 23 см до + 17 см и Западнобеломорски басейн: колебания от - 7 см до + 6 см.

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и през следващите два дни водните нива на реките в басейна ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на р. Искър прогнозира, че водните количества на 15, 16 и 17 август ще бъдат около и под средно многогодишните стойности и под праговете за внимание.

Бензиностанциите трябва да бъдат оборудвани със система за улавяне на бензиновите пари

Всички бензиностанции трябва да бъдат оборудвани със система за улавяне на бензиновите пари (УБП) до 31 декември 2016 г. Тя съответства...

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за 15, 16 и 17 август, че водните количества ще бъдат около и под средно многогодишните стойности и под праговете за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че в долното течение на реката на 15, 16, 17 и 18 август водните количества ще бъдат около и над средно многогодишната стойност, а водните нива ще се понижават и ще бъдат под прага за внимание.

Днес и през следващите два дни водните нива на реките в Черноморски басейн ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

Днес и през следващите два дни водните нива на реките в Източнобеломорски басейн ще се понижават или ще останат без съществени изменения. Системата за ранно предупреждение на НИМХ – БАН прогнозира за водосборите на реките Марица и Тунджа, че водните нива ще бъдат под праговете за предупреждение. Системата за ранно предупреждение прогнозира за водосбора на река Арда, че водните количества ще бъдат под праговете за предупреждение.

Днес и през следващите два дни водните нива на реките в Западнобеломорски басейн ще се понижават или ще останат без съществени изменения. В направените прогнози не се отчита работата и ретензионната способност на хидротехническите съоръжения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 15 май 2024 година

МВР с важни новини за издаването и замяната на шофьорските книжки

Прогноза за времето - 16 май 2024 г. (четвъртък)

Kaufland празнува 2 години Kaufland Card с вълнуващи подаръци и изненади за своите клиенти

Владимир Будинов: След Червената армия – комунизация и съветизация (ВИДЕО)

България с първа реакция след нападението над Фицо

Централни хали отваря врати с ново градско пространство за култура, изкуства и наука

Времето утре - 16 май 2024 г.

Назначиха шестима заместници на и. ф. шефката на СРП

Сарафов пита ВАС може ли да се глобява работодател за неплатени заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com