МС помага на бедни семейства, финансира саниране на 75%

7069
МС помага на бедни семейства, финансира саниране на 75%

Ще бъдат осигурени 75 процента безвъзмездна помощ за семейства, които желаят да санират жилищата си, но нямат възможност. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева на пресконференция в Министерски съвет, предаде „Фокус”.

„Днес Министерски съвет прие постановление, с което ще разрешим всички евентуални пречки пред това - програмата за саниране на домовете да бъде успешна. Чрез преструктуриране на бюджета на МРРБ успяхме да осигурим средства за семейства, които имат желание, но нямат възможност да санират жилищата си. Осигуряваме 75 процента безвъзмездна помощ за тези семейства”, посочи Захариева.

Дания споделя опит за енергийната ефективност с България

Възможностите европейската икономика да се върне на пътя на растежа и задълбочаването на партньорството между България и Дания в област...

По думите й с тази програма ще се създаде работа за малките и средните строителни компании, които са 98 процента от строителните компании в България.

„Хората ще получат по-красиви, топли домове, животът на сградата ще се увеличи. Това е мярката, която ще доведе до намаляване на разходите за енергия с от 40 до 60 процента”, посочи Екатерина Захариева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com