Музикантите от БНР протестираха срещу ниските си заплати

685
Музикантите от БНР протестираха срещу ниските си заплати
Снимка: БГНЕС

Музикантите от Българското национално радио (БНР) протестираха пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане, съобщи общественото радио.

Протестът започна с изпълнението на музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио на химна на Република България.

Музикантите в БНР излязоха на протест за нормални заплати

Минималната основна заплата за миналата година е била 570 лева. Средната основна работна заплата е 660 лева. Става въпрос за музикалнит...

Творците са на протест за трети пореден ден. Те настояват за увеличаване на бюджета на със сума, която да позволи ръст на възнагражденията им с 50%.

Средната основна заплата е около 650-660 лева, казаха протестиращите. По думите им при тези заплати те трябва да поддържат и музикалните си инструменти, като например цената на струни за контрабас е 400 лева.

Днес творците обявиха, че ще поискат среща с генералния директор на БНР Александър Велев, за да му кажат какви са очакванията им от утрешното извънредно заседание на парламентарната комисия по култура и медии. То беше насрочено от председателя Вежди Рашидов по казуса с искането за повишение на бюджета на БНР, което да даде възможност за повишение на заплатите на музикантите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com