МВнР: Омраза, дискриминация и ксенофобия в Холандия!

9409
МВнР: Омраза, дискриминация и ксенофобия в Холандия!
Външно не приема държава-основателка на ЕС да толерира насаждането на подобни настроения

Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите-основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия.

Това противоречи на Хартата и на основните правила на ЕС. Така говорителят на МВнР Весела Чернева коментира за БТА инициатива на Партия на свободата на Герт Вилдерс, която представи специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците.

Плевнелиев се заема с Холандия

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой ще посети Хага през февруари, за да разговаря с холандския премиер Марк Рюте за ра...

Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия Европейски съюз и за неговите ценности, посочи Чернева. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави тя.

Тази наша позиция беше изразена днес от зам.-министъра на външните работи Константин Димитров пред посланика на Нидерландия у нас, каза говорителят на МВнР. Българската държава обмисля вариант да сезира европейския омбудсман, евентуално Европейската комисия, също така, ако се налага, този въпрос да бъде обсъден на Европейски съвет, посочи Весела Чернева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com