X
 
 

МВнР: Трафикът на хора е транснационален проблем и изисква световен отговор

387 0
photo of МВнР: Трафикът на хора е транснационален проблем и изисква световен отговор
Снимка: МВнР
Категорично се осъжда трафикът на хора като сериозно нарушение на правата на човека и тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство. Той за съжаление се нарежда сред най-доходоносните форми на организираната престъпност.

Това се казва в позиция на Министерството на външните работи във връзка с изясняването на шокиращия и трагичен случай в град Грейс, графство Есекс, при който в камион бяха открити мъртви 39 души.

Българи, включително жена, влизат за дълго в затвора заради сексуален трафик на хора на Острова

Трима българи - жена и двама мъже, а осъдени на общо 24 години за трафик на хора с цел сексуална експлоатация във Великобритания, пише ...

По последнни данни, задържаният шофьор на камиона с откритите 39 тела в Англия се казва Мо Робинсън от северноирландския град Портадаун.

Камионът с марка "Скания" е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка.

Борбата с трафика на хора е приоритет за българското правителство. Министерството на външните работи в рамките на своите компетенции оказва максимално съдействие на британските власти, уверяват от там.

Придаваме голямо значение на борбата срещу трафика на хора, която следва да се осъществява чрез предприемане на действия срещу националните и транснационални престъпни мрежи.

Камионът-ковчег, открит във Великобритания, е с българска регистрация

Откритият в графство Есекс камион с 39 човешки тела е с българска регистрация. Българското посолство в Лондон получи тази информация от...

Трансграничният характер на престъплението изисква фокусирано сътрудничество с международните организации на глобално и регионално равнище и е задължително условие за осигуряване на координирани усилия и общо зачитане на правата на човека и достойнството на най-уязвимите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...