МВР търси в цялата страна полицаи за работа, СДВР със 100 свободни щата

34663
МВР търси в цялата страна полицаи за работа, СДВР със 100 свободни щата
Снимка: БГНЕС

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви конкурс за назначаване на държавна служба за вакантни младши изпълнителски длъжности.

Свободни се оказват 100 щата, става ясно от заповедта, подписана от вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова. Желаещите трябва да подадат документи в следващите две седмици.

Голяма част от полицаите и пожарникарите купуват униформите си с лични средства

Повече от 50% от униформите на пожарникарите и полицаите са закупени от тях с лични средства. Това съобщи председателят на синдикалното...

Кандидатите не трябва да са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса, да имат завършено средно образование, да отговарят на минималните изисквания за физическа годност и психологическа пригодност, а за водачите на патрулен автомобил – да имат свидетелство за управление на МПС, категория В или по-висока, както и да имат само българско гражданство, да не са осъждани и да не са следствени, информира БГНЕС.

Вакантните длъжности са – старши полицай – 57 места, старши полицай-водач на патрулен автомобил – 5 места, старши полицай – водач на служебен мотоциклет – 10 места, младши автоконтрольор – 28 места.

Междувременно – подобни конкурси са обявени в Областните дирекции на МВР в Хасково, Шумен, Варна, София-област, Благоевград и Враца.

Actualno.com припомня, че преди дни вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова обяви, че до края на годината ще има нови до 3000 служители в системата на МВР. Но дори и тези 3000 служители не означават буквално във всяко едно населено място полицейско присъствие, но поне патрулиране на полицейски коли ще има, стана ясно от думите на Бъчварова.

Бъчварова смята, че операцията по справянето с битовата престъпност върви много добре

Осем нови служители и седем автомобила ще бъдат включени в борбата в противодействие на битовата престъпност в Сливенска област, обяви ...

Още в началото на тази година на заседанието на Министерски съвет премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди във всяко село в страната да има полицай с патрулен автомобил. Каквото и да се направи МВР, политическите опоненти ще кажат нещо лошо. Няколко пъти обясних, че беше ни необходима промяна в закона, бяха ни необходими и пари. Нови 300 автомобили ще поръчаме, до май месец полицията ще има нови 600 автомобила. Дават се и допълнителни пари за гориво за патрулиране, подчерта още вътрешният министър.

От няколко дни Румяна Бъчварова е на обиколка из областните полицейски дирекции, за да представя операцията на правителството в оставка срещу битовата престъпност. По места тя обяснява колко нови коли ще получи всяка областна дирекция и как работата по кражбите трябва да е приоритетна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com