На колелата на halfbike

14797
На колелата на halfbike

Мартин Ангелов ще представи българското изобретение за придвижване на „Аз,инженерът“

Тежи 8 килограма, дължината му е 100 см, има рамка от алуминий, сгъваема дръжка и скорости. Удобно се пренася в градски транспорт, асансьор, багажник на кола и лесно се паркира в офиса или дома. Ако не сте се досетили за какво става дума – това е българското изобретение halfbike.

Компактното алтернативно усещане за придвижване ще бъде представено на 11 март на младежкия форум „Аз,инженерът“ в Интер Експо Център. Неговият създател Мартин Ангелов ще разкаже със съдружника си Михаил Кленов каква е идеята на проекта и докъде е стигнало производството на полуколелото.

Българска министърка последва холандския пример и яхна колело

Холандският премиер отдавна е известен с това, че ходи на работа с велосипед. Явно неговият пример е последвала и министърът на еврофон...

Извън рамките

Идеята за halfbike се ражда през 2010 г. на международен конкурс,  в който Мартин участва, като първият прототип се появява преди две години. Заедно със съдружника си Михаил Кленов успява да сподели продукта си с цял свят чрез платформата за онлайн спонсорство Kickstarter.

След като приключват успешно кампанията в Kickstarter, двамата съдружници произвеждат първите полуколела и ги разпращат в редица други държави.

Идеята на halfbike не е да подобри или да конкурира колелото, а да предложи различно усещане за придвижване и да изкара хората от рамките на ежедневието.

Колелото си сгъни и в куфарче си го носи

Малко неща могат да се сравнят с удоволствието от карането на колело. Велосипедът е и много практично средство за придвижване. В натова...

За наука и иновации

Освен Мартин от сцената на „Аз,инженерът“ ще презентират и други български изобретатели - Ясен и Сергей, които разиват проект за умен кошер, целящ да изучава медоносните пчели и да спомогне за повсеместното им запазване. Мино и Митко от училищния клуб Kirov Engineering ще представят детска площадка на бъдещето, която учи децата как да изпозлват зелената енергия. Друг млад талант е Калин Кабакчиев, който заедно с още шест души разработва морски радари за защита и отбрана от морски нарушители, наркопласьори и пирати на морски и океански обекти в Бирмингамския университет.

Това е само малка част от лекторския екип на „Аз,инженерът“. Във форума ще се включат и инженери от Interoute, ABB, Aurubis, Sap Labs, Melexis, Telenor, VMware Bulgaria, Visteon, Festo, Mondi group Bulgaria, Hoval, Българската асоциация за безпилотни системи (BRUS) и др.

Събитието е безплатно и се организира от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“. За да участват, всички гимназисти, студенти и млади специалисти трябва да се регистрира на http://www.iengineer.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com