На всеки варненец се пада поне по един автомобил

10148
На всеки варненец се пада поне по един автомобил
Снимка: Getty Images / Guliver

На всеки жител на морския град се пада най-малко по един автомобил. 300 000 коли са регистрирани в КАТ - Варна, съобщи Петел.

Сигурно още над 100 000 МПС с регистрации от други градове и служебни автомобили се движат по улиците на морския град, сподели шефът на „Общински паркинги и Синя зона“ инж. Младен Иванов. По последни данни от началото на 2013 г. Варна има 330 486 жители. Простата математика показва, че на всеки жител на морския град се пада поне една кола.

Въвеждат критерии за изграждането на тротоари във Варна

Специални критерии за изграждането на тротоарите във Варна да бъдат създадени тази година. Това предложение на общинската а...

Иванов коментира още, че един от основните проблеми на Варна е неправилното паркиране. „Виждал съм автомобили спрени върху велоалеи, градинки, тротоари и къде ли не! Като се замисля, само в шадраван не съм виждал паркирана кола“, заяви шефът на Синята зона в морския град.

Със 150 000 евро, отпуснати от Европейската банка за възстановяване и развитие, ще бъде разработен доклад за план за въвеждането на Синя зона в морската столица. Парите са част от плана за интегрирания транспорт във Варна, съобщи още Иванов. Към момента ръководеното от него предприятие управлява 4 улици с общо 187 паркоместа. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com