Наближава крайният срок за подаване на проекти в сесия 2023 на Културния фонд

792
Наближава крайният срок за подаване на проекти в сесия 2023 на Културния фонд
Снимка: Музикаутор

Наближава крайният срок за подаване на индивидуални проекти в сесия 2023 на Културния фонд на сдружението на автори и музикални издатели МУЗИКАУТОР. Вече 12 години дружеството системно подкрепя творчеството на своите членове като допринася за развитието на българската музика и култура. И тази година интересът е голям и броят на кандидатите с нови или готови, но неразгласени музикални произведения ще имат възможност да получат финансиране от фонда.

В рамките на определения за сесията грант в размер на 170 000 лева ще бъдат подкрепени проекти както на млади, така и на вече утвърдени автори. Условията, на които следват да отговарят са:

► Платен членски внос в МУЗИКАУТОР

► Спазване на всички условия по договора, ако кандидатът вече е получавал финансиране от фонда

► Бенефициенти по фонда през 2022г. НЕ могат да кандидатстват тази година и не могат да вземат участие в проекти на други автори. Същото условие е валидно и за съавтори, участвали във финансирани проекти в две поредни сесии.

► Не са налице основания за прекратяване на членството на кандидата в МУЗИКАУТОР по чл. 9, ал. 1 от Устава на дружеството

► Не са налице основания за изключването му от МУЗИКАУТОР в съответствие с чл. 9, ал. 3 от Устава на дружеството

► Кандидатът не нарушава имуществените и неимуществените права на други автори в рамките на проекта, с който участва

► Член е на МУЗИКАУТОР от минимум две години (този критерий не се отнася за млади автори**)

Финансовата подкрепа, която се отпуска от Културния фонд за индивидуални проекти е за едно произведения в направления фолклор, класика или популярна музика. Не се допуска финансиране на музикален албум. Грантовете варират в зависимост от вида и продължителността на музикалното произведение между 2000 и 4000 лв.

Всеки подаден проект получава потвърждение при входиране на документите или обратна връзка в случай на несъответствие или непълнота. След 30 юни предстоят административна проверка и оценяване от комисията избрана от Общо събрание на сдружението, което се проведе на 27 март.

Оценките на кандидати, които са отстъпвали правата си с договор или декларация или са се отказвали от получаването на възнаграждения с договор или декларация се намаляват със съответния процент за всеки отделен начин на използване и за всеки отделен ползвател/НУП в рамките на даден вид ползване.

Повече информация за начина на кандидатстване и подаване на документи към дружеството, можете да получите на сайта на МУЗИКАУТОР. Крайният срок за приемане на документи в сесия 2023 е 30 юни.

Културният фонд на МУЗИКАУТОР е създаден с решение на Общото събрание на дружеството и стартира първата си сесия през 2011 година. Основната му цел е да се осигури финансиране на проекти за популяризиране на българското културно творчество и наследство, както и финансово подпомагане на членове на сдружението. Той подкрепя творците у нас в създаването на музика и насърчава развитието на музикалния бизнес в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com