X
 
 
 

Началникът на пожарната видя подобрение, а не влошаване на условията за работа

1887 2
photo of Началникът на пожарната видя подобрение, а не влошаване на условията за работа
Условията за работа в пожарната се подобряват непрекъснато, не се влошават, но това не означава, че те са перфектни. Това заяви началникът на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР главен комисар Николай Николов.

Работим в три направления – повишаване на професионалната квалификация, подобряване на битовите условия и осигуряване на защитно облекло, уточни Николов. И каза пред Нова телевизия, че на 18 септември ще бъде направена първа копка за нова пожарна в квартал "Овча купел", нови пожарни има и ще има в Карнобат, Казанлък, Варна.

Подготовка за протест на пожарникарите и МВР, протест и заради норките

Днешният 13 септември ще бъде белязан от подготовка за протест и протест, но на различни теми. Във фокуса на общественото внимание ще ...

Все пак началникът на пожарната служба у нас уточни, че в последните 40 години не са правени почти никакви инвестиции що се отнася до пожарната. Той подчерта, че никога политиката на държавата не е била да се разчита на дарения на защитно облекло и обясни, че липсват около 1400-1500 комплекта защитни облекла. Няма пожарникари със скъсани дрехи – има с по-старички, уточни Николов и поясни, че проблемът щял да бъде решен до средата на 2018 година. Вече била пусната обществена поръчка за 700 защитни облекла, щяло да има и още една в такъв размер. Николов каза и, че никога за дарени защитни облекла не се е плащало от страна на пожарникари, а са били платени пътни разходи от някои пожарникари за дарение на 1000 комплекта защитно облекло от кмета на канадския град Торонто. Не платихме, защото това не е държавна политика, но тези облекла са много качествени, уточни началникът на пожарната.

Николай Николов каза и, че бюджетът на пожарната годишно е около 200 млн. лева и щели да бъдат инвестирани малко над 60 млн. лева за екипировка.

Комисарят отрече и да има случаи, при които пожарникари отиват сами да гасят пожар. Проблемът бил, че в по-малките населени места имало само по двама дежурни и когато има сигнал, трябвало да се чака от отишлия на място да дойде поне още един човек.

СФСМВР: Цели райони от страната могат да останат без пожарни служби. Протестите ни ще продължат

За протестите на работещите в системата на МВР и проблеми при работата на пожарникари и полицаи решихме да се срещнем с председателя на...

За финал Николов подчерта и, че никоя пожарна служба в Европа не е достатъчно подготвена сама да гласи пожари на небостъргачи. За това е необходимо да има предвидена инфраструктура на самата висока сграда – например контейнери с вода на ключови места.

Празник на пожарникарите и ден за протест

Днес и пожарникарите, и полицаите излизат на протест - в София, от 12:30 часа и във Варна, от 18:30 часа. Искането на служителите в системата на МВР е заплатите им да бъдат увеличени със задна дата - от 1 февруари тази година. Според заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, за това ще са необходими 136 млн. лева, с които ведомството не разполага.

Скандал между синдикати и ръководството на МВР, следват протести

Полицаите отново излизат на протест. Причината - скандал вместо разбирателство между синдикатите и ръководството на МВР. Днес двете ст...

СФСМВР ще проведе брифинг пред Народното събрание с искане за ефективност, ефикасност и обезпеченост. Полицаите протестират и заради проблемите в ГДПБЗН и негативният ефект, до който ще доведе тяхното задълбочаване, както и заради липсата на реален социален диалог в МВР. От 12:30 часа в брифинга ще участват Борис Прешелков - заместник-председател на УС на СФСМВР; Ивайло Димитров - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Кузманов - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Хрисимов - заместник-председател на УС на СФСМВР. Брифингът ще бъде последван от пожаро-приложна демонстрация, която ще се проведе на пл. "Народно събрание".

Протест от 18:30 часа в град Варна пред филиала на театър "Стоян Бъчваров".

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • пОЖАРНИКАРЯ-ПОЗОР  И АЗ СЪМ ПРОСТ РАЗПРЕДЕЛЯ И УСВОЯВА 1 пОЖАРНИКАРЯ-ПОЗОР И АЗ СЪМ ПРОСТ РАЗПРЕДЕЛЯ И УСВОЯВА преди 5 месеца Профил на трол?
    ''Борисов ПРОДАДЕ КАНАДСКОТО ДАРЕНИЕ ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ:"Години наред не се изплащат обезщетения за униформите в МВР. Будни граждани се организирали и от Канада бяха внесени у нас 1600 костюма за пожарникарите. На протеста на 5 юли 2017 обаче същите тези ПОЖАРНИКАРИ извадиха плакати,на които пише, че сами са си закупили униформите - ДАРЕНИЕТО ШУМНО БЕШЕ ОПОВЕСТЕНО И виж още ›› ПРИСВОЕНО ОТ Б ОРИСОВ, а парите от джоба на пожарникарите в партийната каса на борисов ",Ген. Атанасов БорисовБисер: "В пожарната съм спал и живял, 5 години не съм дал пожарникар да влезе в огъня преди мен" - Борисов посочи, че са получени пожарни коли и оборудване като дарение от Канада, а вчера е завел още 3,5 милиона лв. на МВР - И някой да приказва, че аз не милея, напротив и обясних какво сме направили за тези години. Всичко това е за доброто на народа" ген.Атанасов, ДСБ:"Докато Борисов е начело на властта, ще имаме една имитация, фасадно управление. Най-сериозната вътрешнополитическа заплаха е НЕразследваната Корупция. Борисов нищо няма да направи. Втората ключова причина е хроничното НЕдофинансиране..."
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Джуджето-гном ли ти е критерий за истината! Човекът на снимката ти обясни най-простичко за тези униформи ,ама ти като тъмно-син "комунист "чуваш само това което са ти поръчали!
    : 1 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Експерти: За сделката за ЧЕЗ се знаеше о...

Според енергийни експерти още преди 2 месеца се е знаело за сделката за продажбата на ЧЕЗ, но българските надзорни органи не са предпри...

missing image
Гинка светна и Теменужка цъфна

Краят на миналата седмица донесе трус в политическата "стабилност" на Бойкоборисовата България. Оставка подаде (неочаквано) министърът ...