Най-важното за деня, 24 юни

8221
Най-важното за деня, 24 юни
Снимка: Getty Images

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 юни.

ДОКАТО ПРИГОЖИН ВОДИ БУНТ В РУСИЯ, УКРАИНЦИТЕ НАПРЕДВАТ НА ФРОНТА (ВИДЕО)

Докато създателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин тръгна към Москва с хилядите свои наемници и бе обвинен от диктатора Владимир Путин в държавна измяна, украинските сили се възползват да напреднат на фронта.

ПУТИН ОБВИНИ ПРИГОЖИН В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА (ВИДЕО)

Президентът на Русия Владимир Путин, който е издирван от Международния наказателен съд в Хага, дефакто издаде заповед за убийството на създателя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.

РАДЕВ ОТ ВИЕНА: АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУСИЯ СЕ КОНСОЛИДИРА, ПРИГОЖИН НЯМА ШАНС

Президентът Румен Радев заяви, че обстановката в Русия е много динамична, информацията все още е много оскъдна, така че много важно е да знаем истинските причини за това, което става дали целта на Пригожин е свалянето на Путин, или старите негови разправии с Министерство на отбраната и борбата за превъзходство на фронта. Това коментира държавният глава в австрийската столица Виена, където е на посещение.

ЗАХАРОВА ПРИЗОВА ЗА ОБЕДИНЕНИЕ: ВРАГЪТ САМО ЧАКА НАШАТА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова руснаците да се обединят около руския президент Владимир Путин. Апелът тя отправи в профила си в канала си в Telegram.

БОРИСОВ НАСТОЯ СЛУЖБИТЕ ДА СЛЕДЯТ ПРОЦЕСИТЕ В РУСИЯ, ОПРЕДЕЛИ СЛУЧВАЩОТО СЕ КАТО "МЕТЕЖ" (ВИДЕО)

Във всички случаи в Русия има метеж, гражданска война. Службите да следят процесите в Русия, това е изключително опасно. За това настоя бившият премиер и настоящ депутат и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред симаптизанти на партията, която проведе съвещание във Велико Търново.

ПРИГОЖИН ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНИ НА ПУТИН

След изявлението на руския президент Владимир Путин Евгений Пригожин обяви, че той и неговите хора няма да се подчинят на разпорежданията на президента, предава Ройтерс.

ВВС: МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ НЕУТРАЛИЗИРАНА РУСКАТА ЧВК "ВАГНЕР"

„Неутрализирането на тези, които са организирали въоръжено въстание“ с помощта на „твърди решителни действия“, както заяви Владимир Путин във видеопосланието си, е много трудна задача по няколко причини едновременно. Това се казва в репортаж на кореспондента на ВВС Павел Аксьонов.

КАРТЕЧНИЦИ КРАЙ МОСКВА, ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ В РЕГИОНИТЕ НА НАПРЕЖЕНИЕ (ВИДЕО)

Руски войници разполагат картечници в югозападния край на Москва, става ясно от снимки, публикувани от вестник "Ведомости". На кадрите се вижда как въоръжени полицаи се събират на пункт по магистралата, по която се движат бойците на "Вагнер" на път за руската столица.

ОКОПИ И БАРИКАДИ: МОСКВА СЕ ГОТВИ ЗА НАСТЪПЛЕНИЕТО НА "ВАГНЕР"

Руската столица се готви за пристигането на ЧВК "Вагнер". В работата са включени военни и комунални служби. Властите започнаха да прекопават окопи около града и да издигат барикади.

"ИЗТОЩЕНИЕТО НА ВРАГА": ЧЕШКИ ЕКСПЕРТ С ВАЖЕН АНАЛИЗ НА УКРАИНСКАТА КОНТРАОФАНЗИВА

Към днешна дата настъпателната операция на въоръжените сили на Украйна е преминала няколко ключови фази. Чешкото издание Lidovky разказва за ролята на отбранителните укрепления на руската армия и за това, което украинците не могат да постигнат.

КОРОНАВИРУСЪТ В БЪЛГАРИЯ: НАСТАНЕНИТЕ НА ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ НАМАЛЯВАТ

 

Броят на новите случаи на коронавирус намаля леко и като абсолютно число, и като процент, сочат данните на Единния информационен портал. 39 са новите заразени за денонощие, като те бележат спад от 3 спрямо предходния отчет, когато бяха регистрирани 42 случая. 

БЮРОТО ЗА СРС: ДВАМА ДУШИ СА ПОДСЛУШВАНИ НЕЗАКОННО

 

Два случая на незаконно прилагане на специални разузнавателни средства е установило Националното бюро за контрол на СРС-тата, става ясно от годишния му доклад за 2022 г., който през седмицата беше разгледан от парламентарната комисия за контрол на службите, предаде в. "Сега"

КЕРЕМЕДЧИЕВ: ПРИГОЖИН НЕ ЖЕЛАЕ ДА СВАЛЯ ПУТИН

 

Действията на ръководителя на частната руска армия "Вагнер" изиграла значителна роля в руската офанзива в Украйна, но която във вчерашния ден официално се обърна срещу ръководството на военното министерство на РФ, не са с цел свалянето на президента Владимир Путин. Това коментира пред bTV международният експерт и бивш заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

АТАНАС АТАНАСОВ НЕ ИСКА КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ С ГЕРБ, А ПОДКРЕПА ЗА КАБИНЕТА

 

Изпълнителната власт се намира в клещи между Бойко Борисов и Румен Радев. Виждате каква мощна атака има от президента към правителството. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Катастрофа затвори временно Прохода на Републиката навръх Великден

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Прогноза за времето - 5 май 2024 г. (неделя)

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Условията за туризъм в планините са лоши

Коментар №3 на седмицата: Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Коментар №2 на седмицата: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com