НАП ще издаде над 170 хил. данъчни удостоверения автоматично

2492
НАП ще издаде над 170 хил. данъчни удостоверения автоматично
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите (НАП) ще може да издаде автоматизирано над 170 000 удостоверения за дължими данъци. Така на гражданите няма да им се налага да посетят офис на агенцията, съобщават от приходната администрация.

От началото на ноември миналата година НАП осигури възможност за предоставяне по служебен път на удостоверение за наличие или липса на задължения на административните органи и възложители на обществени поръчки. Достъп до тази електронна услуга ще имат още и банките, нотариусите и общинските власти, но тепърва ще се уточнят техническите параметри на обмена на информация.

НАП София започна масови проверки

Инспектори от отдел Оперативни проверки на ТД на НАП София започнаха масови проверки в търговските обекти в софийските квартали Изток и...

От приходната агенция изчислиха, че всяка година издават около 400 000 удостоверения за дължими данъци, като процедурата по снабдяване с тях отнема време и минимум едно посещение в някой от офисите на НАП.

С въвеждането на новия модел се цели тази административна тежест да бъде изцяло премахната. Така банкови институции, нотариуси и общини ще могат да изискват и получават удостоверенията директно чрез електроните услуги на НАП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com