X
 
 

Настаняват семействата с пострадали жилища от взрива във Варна

544 0
Настаняват семействата с пострадали жилища от взрива във Варна
Снимка: БГНЕС
Община Варна организира настаняването в помещения общинска собственост, на четири семейства, чиито жилища пострадаха при взрива в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик", предава БНР. За всички са осигурени условия от първа необходимост. Със съдействието на общината вече са устроени общо 13 души.

Разследването на взрива продължава с огледи и днес. Двете жертви все още не са идентифицирани.

Проф. Николай Радулов за взрива във Варна: Никой не е взел мерки

"Никой не е взел мерки и това е крайният резултат. Имаме основания да смятаме, че взривът е бил преднамерен. Не може да става дума за г...

Според кмета на варненския кв. “Владиславово” 20 фамилии не могат да се върнат в домовете си. Експертиза вчера показа, че входът на блок 302 във варненския кв. “Владиславово” е негоден за обитаване. Припомняме, че в понеделник около 4,20 ч избухна взрив в апартамент на 4-ия етаж. От експлозията загинаха двама души, бяха евакуирани 18 Някои от семействата нощуваха при роднини, други - при приятели. Само едно от тях е приело предложената от общината помощ за настаняване в общинско жилище. Заподозрян за взрива е Веселин Димитров - бивш военен, работил в МВР и уволнен оттам. Той живеел на съпружески начала с Антоанета, собственичка на разрушения апартамент. Двамата били от години заедно, но напоследък имали тежки скандали. Жената в момента е в кризисен център заради семейно насилие, а Веселин трябвало да напусне дома ѝ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално