НДСВ и Кунева тръгват по различни пътища

5913
НДСВ и Кунева тръгват по различни пътища
Жълтите реагираха на напускането на бившия еврокомисар

Вчера Меглена Кунева обяви публично, че напуска НДСВ, защото има свой собствен политически проект, който се отличава от партията.

Реакцията на жълтите не закъсня и днес председателят Христина Христова коментира действията на бившия евродепутат в официална позиция.

"Това е право на г-жа Кунева, щом смята, че за нея са гласували хора, различни от НДСВ, че нейните и на бъдещата й партия ценности са различни от ценностите на НДСВ. Днес ясно се разграничават два отделни пътя в политиката – на НДСВ и на проекта на г-жа Кунева. Единият път е на НДСВ – партията, която продължава да иска върховенството на закона, свобода на гражданите, стимули за предприемачите, разбиване на монополите, повече работни места и инвестиции. НДСВ ясно е доказала своята последователност от 2001 година досега. НДСВ е партията, която заради държавнически, а не тяснопартийни интереси остана в една управленска коалиция като гарант за ниските данъци, за доверието на инвеститорите, но загуби част от доверието на избирателите. НДСВ продължава да се бори за своите поддръжници, за да помага на хората да постигат по-добър живот и по-висок стандарт.

Жълтите не пропускат да поставят под съмнение бъдещето на Кунева, като заявяват, че тя все още няма ясна визия.

"Ние внимателно ще следим този проект, искаме да разберем какви са нейните различни от НДСВ идеи, принципи и цели. Внимателно ще слушаме и изявленията на водачите на "България за гражданите". И чак, когато разберем повече за ценностите на този политически проект, ще направим политическата си оценка за него. Тогава ще стане ясно дали пътищата ни ще се разминат или има вероятност да се срещнат. На последните местни избори НДСВ се сдоби с немалко нови лица, някои от които станаха общински съветници, други кметове. Партията се готви за парламентарните избори и вярва, че ще намери подкрепата на демократично мислещите хора, на онези, които ценят принципите и последователността, а не търсят нови спасители", заявява Христова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com