Ненчев: Не бих казал, че има допълнителни индикации за тежка бежанска вълна

729
Ненчев: Не бих казал, че има допълнителни индикации за тежка бежанска вълна
Снимка: БГНЕС

Военният министър Николай Ненчев не смята, че има допълнителни индикации за тежка бежанска вълна. Това съобщи самият той пред журналисти в парламента.

Относно думите на премиера Борисов, който тази сутрин заяви, че страната ни се готви за тежка бежанска вълна и дали има допълнителни индикации за това в последните дни, Ненчев заяви – „не бих казал, че има допълнителни индикации, но с оглед на ситуацията в Турция има извънредно положение в някои райони. Вземаме изключително превантивни мерки”, каза Ненчев.

Сърбия: За 2016 г. 102 000 души са преминали по Балканския маршрут на бежанци

От началото на годината по Балканския маршрут са преминали 102 000 души, което значи, че той не е напълно затворен. Това заяви секретар...

Запитан дали армията ни има готовност да защити границата ни при засилена бежанска вълна, Николай Ненчев обясни, че имаме достатъчно военнослужещи, колкото е необходимо към днешна дата. „При необходимост имам готовност да изпратя многократно повече военни от тези, които към днешна дата са на границата с Турция”, зарече се Ненчев.

Относно въпроса колко случая на приближили границата ни руски самолети има, той коментира, че има няколко случая, но те не са навлизали във въздушното ни пространство. И в миналото са се случвали подобни действия, каза военният министър.

Ненчев съобщи, че утре ще посети границата с Турция, ще се види с българските военнослужещи и ще направи допълнително инструкции. „Ще дам допълнително гаранции за присъствието си и за това, че ще изпълним всичките си задължения. Добре обучени са момчетата, вършат си работата, работят много добре с органите на МВР”, посочи Николай Ненчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com