Вдигат пенсии и заплати от догодина

7821
Вдигат пенсии и заплати от догодина
Дянков каза, че намерението на правителството е извън София да бъдат преместени около 20 агенции

Може да има ръст на пенсии и заплати в държавните организации догодина. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред журналисти, предаде Стандарт Нюз.

Възможно е, правили сме сметки, просто трябва да правим малко по-активна политика в продажбата на ненужните активи на държавата. Може да стане, ако всички се напънем и го направим, това ще е полезно не само за доходите, по принцип това е добра социална политика, каза финансист номер 1.

КНСБ иска 25 % ръст на средната заплата

25 % ръст на средната работна заплата при възстановяване на заетостта поиска КНСБ на откриването на VІІ редовен конгрес на Конфедераци...

Дянков каза, че намерението на правителството е извън София да бъдат преместени около 20 агенции. Неговите изчисления показват, че  бюджетът може да си позволи промяната. Това ще съживи големите други градове, там, където има университети, където има административен капацитет, да се запази, а да не идва изцяло към София, каза той. Според него по този начин ще има разнообразие на мнения за необходимото за икономиката.

Министърът каза, че няма притеснения за кадрите, преместването ще бъде в градове, в които вече има добри университети и достатъчен административен капацитет. Това са много добре платени хора, заплатите им ще значат повече в тези градове, поясни министърът. Дори вече голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят. Една вълна през септември-октомври, една през април и през следващото лято да са преместени, каза Дянков.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Инвестиционен интерес към региона заради Дунав мост 2

"Вече има инвестиционен интерес към региона на Видин и от румънска страна – към региона на Калафат, заради бъдещото изграждане на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com