Николай Марков: За разлика от националните ни герои, днешните политици са паразити

3119
Николай Марков: За разлика от националните ни герои, днешните политици са паразити
Снимка: Actualno.com

"В цялата нова българска история политици и общественици от всякакъв вид са вегетирали и живели върху гърбовете на националните ни герои, дали смело живота си за нация и отечество. Живи национални легенди!

И днешните държавници и политици, както и всички минали такива са първични социални животни, които не могат да съществуват без да се качат на гърба на големия кит. Паразити, които нямат граници в преиграването, лицемерието и изопачаване на историята в своя лична полза и за скрито пъклено дело срещу своя народ и родина. Точно обратното на делото на националните ни герои. В наши дни забелязвам раждането на цели движения, партии, футболни отбори и прочее, чиято цел е тоталната манипулация на общественото съзнание с имената Ботев и Левски. Срамно", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

Николай Марков: Новата управленска коалиция е договорена, животът на Борисов е в опасност

„Все повече граждани започнаха да възприемат прокуратурата като политически орган. Тя и звучи като политически орган, затова нейн...

"Погледнете през моите очи.

Ботев е обобщен образ на интелектуалния човек, добре образован, възпитан в културна среда, но с вроден буен нрав. Честно казано и този нрав си го обяснявам като форма на интелектуален протест срещу собствения си народ, който е потънал в отчаяние, страх и безверие. Точно като в наши дни.

Левски е обобщен образ на чистосърдечния човек, не добре образован, силно интуитивен, натурален, израснал в лоша битова среда, зареден с естествен гняв и силна воля за живот. Това е форма на друг вид протест, но не срещу своите, а срещу всички други, които вижда като причина за неправдата. И днес има много такива хора и при определени стечения на сложни обстоятелства ще се проявят и появят пред очите ви.

Ботев и Левски са напълно различни и като политически възгледи, тактически революционни знания и светоусещане. Те са двата полюса на Земята, които никога нямат шанс да се срещнат, въпреки, че много от нас ги възприемат еднакво.

Честваме 173 години от рождението на Христо Ботев

Днес се навършват 173 години от рождението на Христо Ботев. Пред паметника на големия български поет и революционер в родния му град Ка...

И двата образа се появяват в историческите учебници по политически причини и с идеологическа аргументация. Това сигурно ще ви изненада, но е точно така. И двата образа са феникси излезли от политическата пепел, за политически и по-малко за национално обосновани цели. Трудно е за възприемане, но след Освобождението на България тези имена не означават почти нищо за нашите предци, въпреки безспорния им принос към общото дело, като на много други отдавна и несправедливо забравени вече наши бащи и деди.

Всеки народ има нужда от идеали и това е колкото полезно, толкова и вредно, защото винаги ще се намират лицемерни и подли души между нас, които ще експлоатират по робски начин тези идеали в лична полза и за пъклени дела. Човешката емоция е бурно море в което разума, уви, няма съществено място. Имаме с какво да се гордеем като нация и има от какво да се срамуваме, също като в дните в които ние живеем. Но въпреки всичко, няма място за отстъпление от българското, родното и нашето.

Бог да пази България."

Още: Николай Марков: Новата управленска коалиция е договорена, животът на Борисов е в опасност

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com