Нивото на подпочвените води в кв. Аспарухово е все още високо

10405
Нивото на подпочвените води в кв. Аспарухово е все още високо
Снимка: БГНЕС

Продължава разчистването по райони във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна кметът на Варна Иван Портних. Започнало е миене на улиците, които в значителна степен вече са освободени от калните наноси. Извършва се пръскане срещу комари, защото влагата е сериозна и това е предпоставка за развитието на ларвите на комарите.

Същевременно продължава и дезинфекцията на общинските сгради, както и на останалите, които са почистени от тинята. Този процес ще продължи във всяка една къща, във всяка една улица, която е разчистена и позволява подобни действия, допълни кметът.

Не съжалявам, че казах истината за циганите във Варна, каза блогър

Не съжалявам за думата „сган”, за думата „паразити”, които използвах в своя блог по отношение на циганите, коит...

Най-притеснително е нивото на подпочвените води, което все още е високо, каза Иван Портних. Кметът изрази своята благодарност към академик Стефан Воденичаров, председател на от БАН, който е изпратил своите екипи, бързо е направена организация. Днес ще бъде готов окончателният доклад на обследването на свлачищните процеси в района на квартала. На базата на този доклад ще бъдат взети конкретни мерки и действия, каза още Иван Портних.

„Важно е максимално бързо да се проектират и необходимите укрепителни мероприятия, както и действията по отвеждането на подпочвените води, за да се избегне заплахата за сгради, които се намират в такива райони”, посочи кметът на Варна Иван Портних.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...