Няколко годишни сезона посрещнаха участниците в шестия „Байк и рън за Чепън“

2117
Няколко годишни сезона посрещнаха участниците в шестия „Байк и рън за Чепън“

440 смели колоездачи и бегачи се впуснаха този уикенд в приключението, наречено „Байк и рън за Чепън 2017“, което тази година се оказа повече от предизвикателство. Запасени с топли дрехи и екипировка за екстремни условия, участниците имаха редкия шанс да изпробват възможностите си по трасето, по което буквално се смениха няколко сезона.

Стартирали в студения, но пролетен и слънчев град Драгоман, състезателите се отправиха към билото на Чепън планина, където ги посрещна суровата белоснежна красота на връх „Петровски кръст“, след което се спуснаха отново към разцъфващата природа в подножието. Зимната покривка направи надпреварата още по-атрактивна, споделиха самите участници, след като финишираха успешно.

Боян Петров е специален гост на състезанието „Байк и рън за Чепън“ за Деня на Земята

Големият български алпинист Боян Петров ще бъде почетен гост за шестото издание на придобилото международна популярност състезание за п...

Тази година състезанието премина при висока степен на спортсменство и почти никакви инциденти, съобщават от магазини „Стената“ и Община Драгоман. Колоездачите караха с повишено внимание и грижа към преминаващите бегачи и никой не бе забелязан без каска, което е крачка напред в състезателната култура, отбелязват още организаторите.

Редица участници пък изразиха задоволството си от безупречната маркировка и стегната организация на събитието, за подобряването на която отговорниците на терен работиха усилено, вземайки под внимание обратната връзка на състезатели и посетители от предни години.

За утоляване на жаждата и захранването с енергия на старт, финал и подкрепителни пунктове тази година се погрижиха Roo’Bar и Минерална вода „Банкя“, вълна от усмивки у изтощените участници предизвикаха и топлият чай и банани, раздавани след финала. Наградният фонд бе по-богат от всякога благодарение на любезната подкрепа на Scott Bulgaria, Sport Depot, Compressport и E-Lek. За поддържането на велосипедите в изправност се погрижиха от Bikecenter, а колела под наем бяха предоставяни от RAM Bikes.

Суровите атмосферни условия не попречиха на състезателите да постигнат добри времена на пробег. Първите места бяха завоювани от бегачите, както следва: безапелационно 1 място в маратонската дистанция 42 км за Тони Петков, финиширал за 03:39:55, на 21.3 км (полумаратон) победител е Александър Василев с време 01:34:42. При жените най-бърза на 42 км бе Надежда Ангелова, преодоляла дистанцията за 04:15:52, а на 21 км – Христина Козарева, пробягала трасето за 01:50:36 ч.

Шестият „Байк и рън за Чепън“ край Драгоман ще е навръх Деня на Земята 22 април

Превърнал се в едно от най-популярните ежегодни състезания по планинско бягане и колоездене, шестият „Байк и рън за Чепън“ ...

При велосипедистите класирал се първи при мъжете, старша категория, на 42 км е Александър Алексиев, с време 02:00, на 21 км – Красен Киров (01:10). Най-добро постижение 02:50:39 при жените в колоезденето на 42 км отчете Ивета Алексиева, а на 21 км – Димана Ганчева с време 01:58. В юношеската категория 21 км първенец е 17-годишният Цветан Иванов с време 01:19, а при дамите единствената престрашила се да бяга в зимните температури се оказа смелата Мария Боянова на 17 г., финиширала за 02:28:14.

Приповдигнато бе настроението на площада пред Община Драгоман по повод Деня на Земята, Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и Боян Петров ни припомниха колко важно е да не забравяме за нашата кармична връзка със Земята и природата.

Най-облагодетелствани от празника бяха децата, за които имаше редица забавления – детско състезание по бягане и колела, въжен парк, други спортни игри и образователни занимания по природозащита.

Организаторите от Община Драгоман и магазини „Стената“ не крият своята радост, че благодарение на вече шестгодишните усилия в тази посока, Чепън планина и Драгоманското блато вече са предпочитана дестинации в непосредствена близост до София с възможност за познавателен и еко туризъм, както и веднъж годишно – гореща точка на спортен дух, адреналин и много позитивни емоции, предизвикани в ежегодното състезание за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com