Няма да увеличаваме участието си в Афганистан

3869
Няма да увеличаваме участието си в Афганистан
България е важен съюзник на НАТО, призна генералният секретар на алианса

Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмунсен даде много висока оценка на България като страна-съюзник с НАТО. След срещата си в Брюксел с новоизбрания български президент Росен Плевнелиев Расмусен каза, че не е искал увеличаване на българското участие в Афганистан. Държавният глава подчерта, че България и занапред ще участва в операции на Алианса за да доизгражда отбранителните си способности и да отстоява националния си интерес.

България е важен съюзник на НАТО. Вие сте стабилен фактор за сигурността на в Югоизточна Европа. Имате важен принос към нашите усилия в Афганистан, Косово и защитавайки хората в Либия. Също така ни давате важни съвети как да направим Алианса по-ефективен, каза Расмунсен, цитиран от БНР.

Расмусен: 2012 г. е важна за НАТО и България може да има съществена роля

Настоящата година ще бъде важна за НАТО и България може да има своята съществена роля. Това заяви генералният секретар на пакта Андерс ...

България се гордее със своите мисии, но искаме и можем повече, каза президентът Росен Плевнелиев. България иска да бъде добър партньор на регионално ниво и България иска да бъде участник в нашите европейски и глобални мисии. Дойдох с заявката да имаме добра комуникации по всички нива- с президента, с институциите в България, защото добрата комуникация е в основата на успеха, да участваме активно във взимането на решенията. Искам да повиша нивото на разбирането на централата в Брюксел, че България е активен, добър, солидарен партньор, готова да поема отговорности и да бъде чута, когато става въпрос за националния ни интерес, заяви от своя страна новият държавен глава на Република България Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com