Няма пряка опасност за хората в други населени места, твърди Йовчев

14986
Няма пряка опасност за хората в други населени места, твърди Йовчев
Снимка: БГНЕС

Току-що пристигнах в кризисния щаб и в момента се запознавам с обстановката. Ситуацията е много тежка в цялата страна, но на други места няма пряк риск да пострадат хора. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев пред "Фокус".

По думите му се очаква втора вълна на проливните дъждове във Варна, но е създадена организация и е задействана системата за ранно предупреждение.

Иван Портних: "Абсолютна непригодност на държавата към подобни бедствия"

Трагедията е огромна, никаква техническа обезпеченост, 10 жертви има към момента, така обобщи ситуацията до момента кметът на Варна Ива...

Обмисля се един район на "Аспарухово" да бъде евакуиран, хората могат да бъдат изведени по няколко начина, каза още министърът.

Йовчев пристигна във Варна, където потопът взе 10 жертви. Министърът призова да не се злоупотребява с нещастието на хората.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че сигналът от Главна дирекция на полицията за силен дъжд и опасност от наводнения във Варна е постъпил към дежурния в Министерството на здравеопазването в 20.00 часа. Веднага след това от Министерството е създадена организация за изпращане на спешни екипи на ЦСМП към кв. "Аспарухово". При пристигането си те не са били допуснати на място.

Първото влизане сред пострадалите става към 23.20, като към 24.00 ч. едно дете и двама възрастни са транспортирани и хоспитализирани в болница "Св. Анна". За съжаление изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително бавно заради тежката обстановка, в която работят спасителните екипи.

10 са установените към момента жертви във Варна

Десет са жертвите на приливната вълна, заляла ниската зона на жилищния квартал „Аспарухово“ във Варна, които са установени ...

Министерство на здравеопазването е организирало и в настоящия момент на разположение на спасителите се намират 9 екипа от ЦСМП Варна. В готовност са активирани още по 1 екип от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково.
Екипите на ЦСМП Шумен и Добрич също са на разположение да се включат при необходимост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com