Нова санкция срещу "Фаворит" заради унищожаване на дюни - този път край Китен

7498
Нова санкция срещу "Фаворит" заради унищожаване на дюни - този път край Китен

Нова санкция отнесе ИФ "Фаворит" заради унищожаване на дюни. Скандалът гръмна днес, след като природозащитници алармираха, че в другия ваканционен имот на фонда - къмпинг Китен, се разорават защитени дюни, предаде Стандарт нюз.

Веднага на място са изпратени инспектори от РИОСВ Бургас, които са направили проверка. Според шефката на екоинспекцията Таня Манолова част от крайбрежните терени са били засипани с пръст и инертни материали. Справка в кадастралните карти показала, че мястото е обозначено като дюни. От РИОСВ са подали сигнал до община Приморско с указания да вземат незабавни мерки. От общинската администрация съобщиха, че строителните дейности вече са спрени.

Тежките ремонти по магистралите остават за септември

По магистралите ще се строи до 1 юли, след това ще се продължи през септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно ...

Собствениците на къмпинг Китен обаче са категорични, че с нищо не нарушават закона. Според тях в парцела им няма никакви дюни.

„Това не са дюни по смисъла на закона, а са къмпиращи площи. Трябваше да заравним терена, защото тук имаше много щети от наводненията. Спазили сме всички наредби и правилника за отстраняване на щетите от бедствията", отговориха от фирмата-инвеститор.

От община Приморско пък са категорични, че дори и за такъв вид дейност се изисква издаване на строително разрешително, каквото фирмата няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com