Нова телевизия с нови съкращения на журналисти

17780
Нова телевизия с нови съкращения на журналисти
Снимка: Нова телевизия

Дойде поредната порция съкращения на журналисти от “Нова телевизия”. Управата на медията използва като претекст извънредното положение, за да постави в режим на изчакване Мирослава Иванова и Галя Щърбева. Те обаче вече влизат в графа “безработни”.

Новината потвърди самата Иванова пред “Свободна Европа”.

Нова телевизия сваля от екран още популярни лица

Ръководството на Нова телевизия е свалило от екран водещата на съботното предаване "Събуди се" Мирослава Иванова, а заедно с нея са осв...

Същото се е случило и с репортера в същата рубрика Галя Щърбева.

За новите рокади стана ясно още в средата на април. Ръководството на “Нова телевизия” реши да отстрани Иванова, Щърбева и още един от репортерите в предаването “Събуди се”.

Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също спира да изпълнява задълженията си. Свален от екран е и репортерът Живко Константинов. Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение.

Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените журналисти не са уволнени, а са само "в престой", тъй като новите правила, гласувани за времето на извънредното положение, позволяват това. "Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата", мотивира се тогава Стоянова.

И Лора Крумова напусна Нова телевизия

След края на второто си майчинство, но преди да се появи отново на малкия екран Лора Крумова напусна Нова тв по свое желание. "Така го...

След въвеждането на извънредното положение в Кодекса на труда бе въведен член, който дава възможност служители да бъдат “поставени в 15 дневен престой”, след което работодателят може да прецени дали да ги съкрати. Срокът на “престоя”, регламентиран в трудовия кодекс, е изтекъл в началото на седмицата. Веднага след това телевизията е съкратила журналистите си.

Напоследък чести са рокадите в “Нова телевизия”. Освобождаване на журналисти има, след като братя Домусчиеви придобиха медията. Бяха назначени редица лица, свързани с Канал 3. Сред тях са директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор, и журналистът Васил Иванов. През 2017 г. Иванов напусна Нова с твърдения, че е бил цензуриран.

През 2019 г. от Нова телевизия бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов.

Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията се освободи от шефката на новините Дарина Сарелска и водещата на сутрешния блок Анна Цолова. Свалено бе и предаването на покойния вече журналист Милен Цветков.

Свалиха популярен коментатор от ефир заради Лудогорец - Локомотив (Пловдив)

Един от гласовете на българския футбол още от времето, когато родният шампионат беше излъчван по "ТВ 7" - Илиян Енев, е бил свален от е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com