X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 14 август

3102 0
Новини или Novini - картината на печата за 14 август
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите за днешния ден – 14 август.

Вестник "Сега"

Бъдещият главен прокурор иска някои подкупи да не се наказват, пише "Сега", визирайки концепцията на единствения кандидат Иван Гешев. Става дума за ситуации, в които да не бъде преследвано лице, което е дало подкуп на държавен служител, но си е признало доброволно на компетентните органи, с едно странно уточнение, което гласи "макар и не незабавно". Какво ще рече това? Примерно дадеш подкуп, ама до около 26-27 часа и 30 минути не се брои, после се брои? Или пък чакаш да видиш дали ще мине номера, ако мине, значи не си признаваш, ако видиш, че нещата отиват на зле, за всеки случай си признаваш, че да отървеш наказанието? Ясно е, че няма да има разделение на властите, но ето, вече пък има разделение на подкупите. 

Вестник "24 часа"

Сидеров обилно нападна Каракачанов във Facebook, пише "24 часа" и цитира думите на Волен, че бил изключен от комсомола и прочие работи. Готиното е в думата "обилно". Ще кажеш, че Сидеров някога е нападал плахо и лекичко, пък сега обилно е решил да сипва. На всичкото отгоре атакистът се жалвал, че новините около драмата на "патриотите бързо изчезнали от информационния поток, потопени от летни глупости". Така е, да - едни летни глупости потапят други вечни глупости и така животът си върви. 

Вестник "Труд"

Мнозинството британци искат Brexit на всяка цена, пише "Труд", цитирайки анкета, според която расте броят на хора, които искат час по-скоро да загърбят ЕС. В тая връзка, писаха някъде, наскоро се е появил нов глагол - да брекзитиш. Примерно Иван и Стоян по цял ден стоят в кръчмата, пият бири и брекзият. И така 12 часа брекзитят...

Вестник "Монитор"

Увеличават с 440 местата за кандидат-прависти, пише "Монитор". Странно решение, на фона на това, че сме държавата с най-много юристи на глава на населението, но нищо - изглежда може още. Най-вероятно е да е допусната тънката мисъл, че така ще се вземат повече от напиращите кандидат-студенти, които после да се осребрят в семестриални такси, пък накрая вече каквото сабя покаже. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители