Новини или Novini – картината на печата за 3 юли

4314
Новини или Novini – картината на печата за 3 юли
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите за днешния ден – 3 юли.

Вестник "Сега"

Въпреки пустите плажове хотелиерите не свалят цените - тoва гласи първа страница на в "Сега". Заетостта на хотелите в края на юни е едва 30%, а миналата година по това време е била около 37%, показва проверка на вестника. Според експерти в бранша ситуацията няма да се подобри в следващите едва няколко активни седмици за сезона по българското море. Хотелиерите обаче отдават този факт на зловредна реклама и на атаки от конкурентни страни, а не на проблеми, които те самите биха могли да оправят.

Вестник "24 часа"

Измамен чужд инвеститор пита Цацаров и Борисов: Аз ли греша, или държавата България в някои малки градчета спира да функционира, пише медията. Става въпрос за изкуствено оплетен юридически казус със съмнения за пристрастност, допълва вестникът. Американските инвестиционни фондове “Аполо” са кредитори с над 95% от вземанията на кината “Арена”, но юридически хватки все повече отдалечават възможността да си възвърнат инвестициите.

Вестник "Монитор"

Лекарства правят ХИВ неоткриваем в кръвта, твърди в интервю за вестника проф. Марияна Стойчева. Вирусът, който се открива в момента, когато имаме разгърната болест, няма почти нищо общо с този, с който пациентът се е заразил. Толкова бърза е неговата мутация, неговата промяна. Затова опасността от развиване на резистентност към лекарствата след спирането им е толкова голяма, разкрива още тя.

Вестник "Труд"

Собственици на магазини и заведения ще може да следят дистанционно работата на хората си и отчитания оборот, пише "Труд". Те ще могат да получават на мобилния си телефон или на компютъра вкъщи същата информация за регистрирания оборот на касовия апарат, каквато получават и в НАП. Като данните ще постъпват на всеки 5 минути. Това гласят промени в Наредбата Н-18 за отчитане на оборотите, които са обнародвани в последния брой на “Държавен вестник” и вече са в сила. За да получава данни от касовия апарат търговецът или собственикът на заведението трябва да заяви желанието си пред производителя или вносителя на фискалното устройство. А достъпът до данните ще става със SIM карта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com