Новините: Най-важното за деня, 13 октомври

7599
Новините: Най-важното за деня, 13 октомври
Снимка: Getty Images/Guliver

Командир на "Ислямска държава" бе арестуван в София, актьорът Евгени Будинов зае мястото на Антон Тодоров в парламента като депутат от ГЕРБ, пожарникарите излизат на протест, през 2018 г. минималната заплата става 510 лв., а отново в София арестуваха и измамника Спас Василев, известен във Facebook като Александър Николов.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във петъчния вечерен информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 13 октомври.

КОМАНДИР НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" Е АРЕСТУВАН В СОФИЯ

В София е бил задържан сириец, трайно живущ у нас, но и част от армията на "Ислямска държава". Той е задържан като част от група, която е разследвана за производство и разпространение на тютюн за наргиле и тероризъм, съобщиха от прокуратурата. Заедно с него са арестувани още двама - мъж и жена.

ТРЪМП НЕ ПРЕКРАТИ ИРАНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, НО ПОИСКА ПРЕДОГОВАРЯНЕ

Президентът на САЩ обяви, че на този етап няма да прекратява споразумението за ядрената програма на Техеран, сключено след дълги преговори през 2015 г. За сметка на това той поиска да бъдат преразгледани условията на договора и също така промени на начина, по който се осъществяват проверките на това дали Иран спазва своята част от сделката. Освен това той обяви, че Иран е основната държава спонсор на тероризма, като ѝ наложи нови санкции.

АКТЬОРЪТ ЕВГЕНИ БУДИНОВ СТАНА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ

Популярният актьор Евгени Будинов се закле като депутат от ГЕРБ. Той зае мястото на Антон Тодоров, който подаде оставка след скандала, който последва от негова реплика към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

ПОЖАРНИКАРИТЕ ОТНОВО НА ПРОТЕСТ - И ЗАРАДИ ЗАКРИВАНЕ НА СЛУЖБИ

Съботен пожарникарски протест пред Министерския съвет, в 12:00 часа – заради условията за работа, закриването на пожарни служби в България и ниските заплати.

АРЕСТУВАХА ИЗМАМНИКА СПАС/АЛЕКСАНДЪР

Спас Василев, известен във Facebook като Александър Николов, е бил арестуван в София. Залавянито му е станало факт още тази сутрин, но засега Василев нито е разпитан, нито му е повдигнато обвинение.

ОБРАТ В САГАТА НА СЕЛО ТРУД, МЗ ИСКА ПРОВЕРКИ

Оказва се, че писмо от Министерството на здравеопазването, подписано от зам.-министър Светлана Йорданова, сигнализира МОСВ за реални рискове за здравето на населението и настоява за пълна оценка на влиянието върху околната среда на централата.

ПРЕЗ 2018 Г. МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА СТАВА 510 ЛВ.

Ще има сериозно увеличение на разходната част на бюджета през 2018 г. Разликата спрямо бюджета за 2017 г. е 2.,5 млрд., повече в следствие от ръста на икономиката, който е 3,9% за 2016 г. Това каза председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ.

КАРАМЕ НАЙ-СТАРИТЕ КОЛИ В ЕВРОПА

Най-старите коли в Европа се карат в България. Средната възраст на автопарка в ЕС е 10,7 години, докато в България тя е двойно повече - над 20 години. Данните са на Европейската асоциация на вносителите на автомобили.

ХОРА СЕ НАТРОВИХА С ДИМ В ОСНОВНАТА СГРАДА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ

Десетина души пострадаха от отравяне с дим в сградата "Европа" на Европейския съвет в Брюксел, предаде БГНЕС. Белгийският телевизионен канал VRT съобщи, че в болница са настанени 17 души. В случая не става въпрос за терористичен акт, а за повреда във вентилационната система в кухненските помещения. Наложила се е евакуация на хора от сградата.

МВР МИНИСТЪРЪТ БЛЕСТИ ПО FACEBOOK КАЗУС - ЩОМ ТЪРСИШ ЕВТИНИ БИЛЕТИ, СТРАДАШ

Като някой иска да си купи по-евтин билет, да страда. Така коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев случая с Facebook измамника "Александър Николов", предаде БГНЕС.

ЗАХАРИЕВА ЗА СТОИЧКОВ - И БЕЗ ТОВА ЩЕШЕ ДА Е ЗАТРУДНЕН ДА Е ПОЧЕТЕН КОНСУЛ

Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил за България. Самият г-н Стоичков каза, че от година-две не живее в Каталуния, така че той щеше е затруднен да си изпълнява задълженията като почетен консул.

Така външният ни министър Екатерина Захариева коментира българското участие в казуса "Каталуния" и дали Стоичков е имал мандат за почетен консул в Каталуния и Арагон или постът е безсрочен.

БСП ПОИСКА ОСТАВКА НА ДЕПУТАТ ЗАРАДИ ИЗКАЗВАНЕ СРЕЩУ ДПС

Думите на депутата от "Обединени патриоти" Валентин Касабов срещу ДПС през вчерашния ден (12 октомври) предизвикаха реакция от БСП. Червените поискаха оставката на Касабов заради езика му спрямо партията на Ахмед Доган.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ДЪРЖЕШЕ РАФАЕЛ НАДАЛ НА МУШКА, НО РУХНА В РЕШАВАЩИЯ МОМЕНТ

Най-добрият български тениист Григор Димитров отново не успя да намери начин да спечели срещу Рафаел Надал. В спиращ дъха двубой от турнира "Мастърс" в Шанхай, българинът допусна поражение от световния №1 след 4:6, 7:6, 3:6, въпреки че имаше златен шанс да стигне до успеха.

ЮНЕСКО С НОВ ШЕФ

Бившият френски министър на културата Одри Азуле е новият генерален директор на организацията за наука, образование и култура на ООН (ЮНЕСКО).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество