Новините: Най-важното за деня, 14 юни

5794
Новините: Най-важното за деня, 14 юни
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип Ви представя най-важното за деня.

75 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС

75 положителни проби за коронавирус са открити през изминалото денонощие у нас. Така общият брой на случаите от началото на епидемията достигна 3 266. Общо 1 975 проби са изследвани на 13 юни. Случаите са с 30 по-малко от установените на 12 юни рекордни 105 заразени с коронавирус.

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ СТОЛИЧНА ДЕТСКА ГРАДИНА Е С КОРОНАВИРУС

Медицинска сестра от столичната детска градина 80 е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи Нина Иванова - директор на ДГ 80 на страницата на градината във Facebook. Информацията потвърдиха за NOVA и от РЗИ-София.

БОРИСОВ: РАЗГЛЕЖДАМЕ РАЗЛИЧНИ ОПЦИИ ЗА ВАКСИНА, ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да предприеме всички необходими действия за включването на България в европейската инициативата за осигуряване на ваксина за COVID-19 с равен достъп за населението на всички държави-членки на Европейския съюз, съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

АКАД. ПЕТРУНОВ: ДАЛЕЧЕ СМЕ ОТ КАКЪВТО И ДА Е КРАЙ НА ЕПИДЕМИЯТА

"Важно е, че в момента разпространението на вируса не е масово, а на клъстери. Трябва да се продължи изследването на болните. Да се продължат много строгите мерки за социална и физическа изолация, без да се затварят градове или заведения, въобще на целия живот - икономически и социален", допълни той.

ПРОФ. ДАСКАЛОВА: КОРОНАВИРУСЪТ НЕ ОТКЛЮЧВА ДИАБЕТ

Коронавирусът не отключва диабет. Това заяви в ефира на „Събуди се” ендокринологът проф. Ивона Даскалова. Според нея човек трябва да има предразполагащи рискови фактори като наднормено тегло, прекомерен стрес, за да се говори за опасност от развитие на подобно нарушение, но самата инфекция не е причина за диабет.

ГЪРЦИЯ ОТВАРЯ ПРИОРИТЕТНО ГРАНИЦАТА СИ С БЪЛГАРИЯ ОТ УТРЕ

Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на здравните норми. Приоритетно отварят от утре сухопътната граница с България, която е сред страните с ниска активност на вируса, съобщава БНР.

162 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

През последното денонощие в Северна Македония са направени 778 теста за коронавирус, от които са регистрирани 162 положителни случая. Най-голям е броят на заразените в Скопие – 92-ма души. Починали са 9 човека и са оздравели 5, съобщи Институтът за обществено здраве, цитиран от МИА.

БЛИЗО 22 000 СА ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС В РУМЪНИЯ

320 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Румъния. Така общият брой на заразените достигна 21 999.

БЛИЗО 7 000 СА ВЕЧЕ ЖЕРТВИТЕ НА КОРОНАВИРУС В РУСИЯ

8 835 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие в Русия. С тях общият брой на заразените в страната достига 528 964 души. За последните 24 часа починалите от инфекцията са 119. С тях броят на жертвите достигна 6 948 души.

АМЕРИКАНЕЦ ПОЛУЧИ 1,1 МИЛИОН ДОЛАРА СМЕТКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС

70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл, получи фактура от 181 страници на обща стойност 1,1 милион долара. Историята разказва seattletimes.com.

АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: ВЪЗМОЖНО Е БОЙКО БОРИСОВ ДА НАПРАВИ КАДРОВИ ПРОМЕНИ

„Управляващите ще имат сериозни неприятности, всяка седмица-две гърмят скандали от най-различен характер и е много вероятно Бойко Борисов да направи някои кадрови жертви, за да потуши напрежението. Възможно е да "изгърми" един от най-доверените хора на Борисов - непоклатимият досега финансов министър Владислав Горанов. Това прогнозира социологът Андрей Райчев в предаването "Тази събота и неделя" по Би Ти Ви.

ВАСИЛ БОЖКОВ: ПРОЕКТ „БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ ЗАПОЧВА ОТ УТРЕ

Васил Божков обяви във Facebook, че гласуването дали да оглави нов политически проект е завършило, като 64% са го подкрепили. "Проект „Българско Лято“ започва от утре", обяви бизнесменът.

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА, КАКВОТО И ДА НИ СТРУВА ТОВА

„Еврозоната е сърцето на европейския проект за мир и просперитет, ние трябва да бъдем там. Битката на правителството е стратегическа и трябва да бъде подкрепяно”. Това коментира в предаването „Неделята на NOVA” Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ОБУЧЕНИЕТО В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА СЕ ПРОВЕДЕ ДОБРЕ

„Мерките за дистанция са единственото различно нещо при провеждане на националното външно оценяване“. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ по повод явяването на матурите утре.

ОСВОБОДИХА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ШОФЬОРА, ПРЕГАЗИЛ ЖЕНА В САМОКОВ

Шофьорът, който два пъти прегази жена в Самоков, остава под домашен арест, постанови съдът. Пред магистратите той е разказал, че не я е видял изобщо, а системите в колата не са реагирали, предаде бТВ.

СЛУЧАЯТ МАДИ МАККАН: УЖАС БЕЗ КРАЙ

Британското момиченце Мадлин Маккан изчезна на 3 май 2007 година, няколко дни преди да навърши 4 години. Тя бе отвлечена от хотелски комплекс в португалското градче Прая да Луш, докато спи заедно с брат си и сестра си – 2-годишни близнаци, а родителите им вечерят в близко заведение. За престъплението бяха разпитани стотици хора, включително българи, но до момента няма никаква следа от Мадлин.

СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РАЗЛЮЛЯ ТУРЦИЯ

Земетресение с магнитуд 5,9 разтърси Източна Турция. Той е станал в 17:24 часа, съобщава сайтът на Европейския сеизмологичен институт.

БЪЛГАРИН ДАРИЛ 31 ЛИТРА КРЪВ В ПОМОЩ НА РУСКИ ДЕЦА

За пет години 27-годишният българин Константин Школяр е дарил 31 литра кръв за деца, които се лекуват в Детския център по хематология в Москва. Заради кръводаряването той е обявен за почетен донор на Русия, съобщава Нова телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com