Американец получи 1,1 милион долара сметка за лечение на коронавирус

5524
Американец получи 1,1 милион долара сметка за лечение на коронавирус
Снимка: Thinkstock

70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл, получи фактура от 181 страници на обща стойност 1,1 милион долара. Историята разказва seattletimes.com.

Майкъл Флор е най-дълго лекуваният пациент в САЩ. Той бил приет на 4 март в Шведския медицински център "Исаква" в Сиатъл и остава там цели 62 дни. Флор е бил толкова болен в един момент, че се е наложило сестрите в болницата да държат телефона до ухото му, за да се сбогува със семейството си. По-късно самият пациент обяснява, че няма спомен от случилото се и е виждал само силуети на хора в предпазни костюми около себе си. Майкъл Флор е бил в толкова тежко състояние, че според лекуващия му лекар на практика е нямало орган, който да не е отказвал. Въпреки това той се възстановява, заради което е наречен от персонала в болницата „Детето-чудо“. Този прякор, въпреки че Флор е на 70 години, му е даден, тъй като той се е родил в същата болница през 1950 година. Пациентът напуска лечебното заведение на 5 май под аплодисментите и възгласите на медицинския персонал.

Ръст на заразените с коронавирус в японската столица Токио

В японската столица Токио бяха регистрирани 47 новозаразени с COVID-19 през последното денонощие. Така за първи път от 5 май броят им н...

Сърцето му обаче „почти спряло за втори път“, когато той получил дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 долара за престоя и лечението му. В дългата фактура се описват подробно грижите, които са били полагани за него. Само престоят му в реанимация, например, е оценен на 9 736 долара на ден,  82 000 долара за използване на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 долара за грижата „последен шанс“, когато състоянието му с опасност за живота е ангажирало лекарите в продължение на два дни и още много други. Общо над 3 000 позиции със суми се съдържат в дългата 181 страници фактура.

Майкъл Флор казва, че след всички емоции в последните два месеца, сега се прибавя и още една – вина. „Чувствам се виновен, че оцелях. Питам се: „Защо аз?“, „Защо се случи на мен, с какво го заслужих?“. Като гледам сметката чувствам още по-голяма вина, че съм оцелял“, казва той.

Майкъл Флор все пак вероятно няма да трябва да плаща нищо от гигантската сметка. Той има осигуровка Medicare. Освен това заразилите се с коронавирус могат да се възползват от гигантският план за помощ на американската икономика, приет от Конгреса. Той включва бюджет от 100 милиарда долара за компенсиране на частните застраховки и болниците, лекуващи пациентите, жертви на COVID-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com