X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 14 юни

4420 21
photo of Новините: Най-важното за деня, 14 юни
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14 юни.

ПАРТИИТЕ ВРЪЩАТ НАДВЗЕТИТЕ СУБСИДИИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

Партиите и коалициите ще трябва да върнат надвзетите от държавната партийна субсидия до края на 2020 г., противен случай започва да тече лихва върху сумите. Това решиха депутатите с окончателното приемане на промените в Закона за политическите партии. Повод за законодателната инициатива стана оповестеното от „Шоуто на Слави“ журналистическо разследване, в което има информация за допуснати нарушения при определяне на партийната субсидия за 2018 г. От показаните там документи е видно, че субсидията за този период е следвало да бъде точно 32 128 844 лв., но вместо това партиите са получили 38 684 384, което е с около 6 519 540 лв. повече. Така на практика, вместо 11 лева на действителен глас, каквато е заложената в държавния бюджет партийна субсидия, няколко партии са получили 13,23 лв.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ С МНОГО СПИРАЧКИ СРЕЩУ ЕВЕНТУАЛНА ПРИСЪДА НА НЯКОЙ ОТ ТРИМАТА ГОЛЕМИ

Главният прокурор, както и председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС) (бел. ред. - т.е. т.нар. трима големи в съдебната власт, в момента това са Сотир Цацаров, Лозан Панов и Георги Чолаков), да се отстраняват временно от длъжност само по Закона за съдебната власт (ЗСВ), но не и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). НПК да остане да се прилага за всички останали магистрати. Това по същество предлага изпълнителната власт със законопроекта за изменение на НПК, който законопроект обаче през преходни и заключителни разпоредби ще промени и ЗСВ.

НЯМА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА С ФИНАНСОВ РЕЗЕРВ ОТ ПОД 1 МЛН. ЛЕВА

Kакво е финансовото състояние на партиите в парламента? Този въпрос стана актуален особено след като днес, 14 юни, беше решено, че за определен период от време – от 26 май, 2016 година, спечелилите държавни субсидии партии и коалиции ще трябва да връщат част от тях, тъй като са били давани субсидии от над 11 лева на действителен глас.

КОЛКО ПАРИ ОТ СУБСИДИЯ ЩЕ ВРЪЩА РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК И КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА?

При всяко положение колегите от администрацията на партията проверяват в момента. Нямам отговор на този въпрос. Така новоизбраният евродепутат от листата на "Демократична България" Радан Кънев коментира пред Actualno.com темата с партийните субсидии и това дали се налага "Реформаторският блок" да връща надвзети суми и колко.

АРХИВИТЕ ГОВОРЯТ: МЪЛЧАНИЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ ЗА ЧЕРНОБИЛ

Аварията в Чернобил се превърна отново в актуална тема благодарение на хитовия едноименен сериал на HBO. Той даде платформа за много мнения и дори крайни позиции какво всъщност знаем за тази трагедия, кой е отговорен и дали сме загърбили възможността това да се повтори – най-вече заради властовите черти в човешкия характер, водещи до формиране на специфични режими за държавно управление.

ПРИЕ ЛИ ЦАРЕВО НАРЕДБА ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ, КОЯТО ПАК ЩЕ ПАДНЕ В СЪДА?

Новата Наредба за опазване на обществения ред в Царево беше приета. Тя предвижда налагане на санкции и определя правилата, които трябва да спазват къмпингуващите. Около наредбата има остри спорове, като се има предвид, че тя е почти същата като предишната такава, която беше отменена от съда през май.

КОЙ ЩЕ ВЛАДЕЕ ГАЗТА В ИЗТОЧНОТО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ?

Огромните находища на природен газ, разположени край брега на Кипър, трябваше да създадат разполагащ с много пари държавен инвестиционен фонд за смазване на обединението на разделения остров. Вместо това газовият въпрос разединява двете страни още повече, пише Паола Тама в анализ за изданието Politico, цитиран от агенция БГНЕС.

МИНИСТЪР ТАНЕВА ЗАПОВЯДА НОВА ПРОВЕРКА НА КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР 2007-2013 г., за които 5 годишният мониторингов период не е изтекъл.

ПРОРУСКА МАКЕДОНСКА ПАРТИЯ: КАЖЕТЕ ИСТИНАТА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА С ТАТАРСКИ ПРОИЗХОД

"Единствена Македония" гледа невярващо как исканията на членовете на българо-македонската комисия за ревизия на историята от българска страна стават все по-агресивни, а от членовете на комисията от македонска страна е пълно мълчание и плахост“. Това обявиха от проруската македонска партия в съобщение, публикувано в някои македонски медии и цитирано от агенция "Фокус".

ВЪЛКА ОТНОВО ПРИБИРА ЛЪВСКИ ПАЙ ЗАРАДИ БОКЛУКА В СОФИЯ

Румен Гайтански, по-известен с прякора Вълка, все още е значима фигура що се отнася до боклука в София. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на групата на БСП в Столичния общински съвет (СОС) Милка Христова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Лийдуей Медия Солушънс ви представя вица на деня 21 Лийдуей Медия Солушънс ви представя вица на деня преди 5 месеца Профил на трол?
  Влак пътува към морето. В едно купе пътуват едната от двете дежурни в Актуално русофобни СОРОСпии Деби и девойка. Девойката мълчи през цялото време. - Маце, - не издържа по едно време Деби - защо мълчиш непрекъснато? - Иска ми се, мълча си! - отговаря девойката. - Иска ти се, а си мълчиш?! - удивява се Деби.
 • Гръцки домати по 10 ст. заливат пазара, продават ги по 3 лв. 20 Гръцки домати по 10 ст. заливат пазара, продават ги по 3 лв. преди 5 месеца Профил на трол?
  Гръцките домати влизат на 0,05 евро за килограм в България, а в цената им скача в пъти, докато стигат до крайния потребител. Заради това НАП трябва стриктно да следи какво се внася у нас, смята изпълнителният директор на Асоциацията на оранжерийните производители в България Атанас Кунчев. „Изписват гръцки домат, трето качество, на 0,05 евро и го вкарват в България. Този домат е трето качество и виж още ›› се има предвид, че той е за преработка. Само че какво става – той стига до борсите. На тези борси се викат служители на БАБХ, които трябва да окачествят продукцията. Те като видят, че не е трето качество, защото тяхната работа не е да гледат цената, а качеството, те го окачествяват като първо качество. И този домат се продава като първо качество“, обясни той пред БНР. Според него европейското подпомагане за родните производители не е ефективно. Освен това субсидиите били едни и същи от 2015 г. „Трябва много строг контрол при зеленчуците, които влизат от Турция, Македония и Албания“, призова Кунчев. По думите му българските домати в момента са с перфектно качество. На пазара обаче има пренасищане от турски, гръцки, албански и македонски зеленчуци. Кунчев подчерта, че българите производители не могат да продават продукцията си в Гърция. Той разказа, че при опит да продават на гръцката борса, започват всякакъв вид проверки, запечатват се камионите и производителите са принудени или да се върнат в България, или да им се развали стоката. „От БАБХ нищо не правят по въпроса“, категоричен бе Атанас Кунчев. dnes.bg Източник: Марица.бг
 • АКО РУСИЯ Е «ИЗОСТАНАЛА», ЗАЩО САЩ И НАТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ НЕЯ?! 19 АКО РУСИЯ Е «ИЗОСТАНАЛА», ЗАЩО САЩ И НАТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ НЕЯ?! преди 5 месеца Профил на трол?
  На 8 август 2008 година някои хора с висок глас почти крещяха, че грузинската армия, обучена и снабдена с въоръжение по стандартите на НАТО, ще съкруши и опълчението на Южна Осетия, и миротворците от Русия, а и всички руски войски, които се осмеляват да участват в бойните действия. Е, нормално, не всички прогнози се сбъдват. Някои западни СМИ са претъпкани с внушения, че руското оръжие не било виж още ›› «изящно», че американското било «по-ефективно»… Но самите натовци не споделят мнението им. Например: Шести американски флот се оплака, че на 5 юни тази година руският изтребител Су-35 три пъти за три часа е прихващал над Средиземно море патрулния самолет против подводници Р-8 «Посейдон», създаден на базата на пътническия «Боинг-737-800». Второто прихващане американците счели за небезопасно — руският изтребител, цитирам, «извърши високоскоростно преминаване непосредствено пред самолета на мисията, което подложи на риск пилотите и екипажа». Действията на руските пилоти бяха обявени за беотговорни, моля ви се, увеличавали рисковете и повишавали вероятността от сблъсъци. А къде бяха американските изтребители за съпровождане в същото време? Защо не се решиха да се вдигнат във въздуха срещу руските Су-та? Повече от ясно е, че военната мощ на Русия дразни и плаши Запада. Но каква работа имат военните на САЩ в Средиземно море и в Близкия Изток? Какво правят в Европа? Какво правят около границите на Русия? Москва не ги е викала. Малко далечко са всички тези територии от Америка, нали така. Ако някой си мисли, че около границите са Русия НАТО ще си тренира необезпокоявано, очевидно няма да стане. В такъв случай и Русия ще си тренира там, където реши за удачно. «НЕбезопасно»… Свиквайте, натовци! Петя Паликрушева bgr.news-front.info/2019/06/14
 • Отвориха Архива на Затвора в Панкрац, Чехия… Бойко Борисов е лежал там 8 месеца през 1990 г.! 18 Отвориха Архива на Затвора в Панкрац, Чехия… Бойко Борисов е лежал там 8 месеца през 1990 г.! преди 5 месеца Профил на трол?
  Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата виж още ›› банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело. След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР. Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток. Skandalno.net припомня, че информацията за автоджамбазките и пандизчийски приключения на Бойко Борисов в Чехия не е някаква новост. Мнозина преки и косвени свидетели на тази история проговаряха през годините за нея. И до един скоропостижно замлъкваха- вероятно след натиск от службите. Сред споменатите лица е и популярна в близкото минало журналистка, близка приятелка на съпругата на Иво Карамански, която лично пред автора на тази статия, при изключен диктофон е разказвала същата история. Разликата с тогава е, че днес вече имаме черно на бяло факти, доказателства и документи за престъпното минало на Борисов в Чехия. Skandalno.net Пею Благов, Skandalno.net
 • Русия и Китай повече не бива да бъдат игнорирани — тяхното оръжие е по-съвременно от американското 17 Русия и Китай повече не бива да бъдат игнорирани — тяхното оръжие е по-съвременно от американското преди 5 месеца Профил на трол?
  Русия и Китай напоследък демонстрират все по-войнствено отношение към САЩ, пише журналистът от The Hill Дов Закхайм. Освен това, тези страни изглежда са изпреварили САЩ в разработването на редица оръжия. Всичко това, според автора, е заплаха за Вашингтон, която той не може да игнорира. Рисковото поведение на Китай и Русия, както и по-напредналите им оръжия, са заплахи, които САЩ не могат да игнор виж още ›› ират, пише в статията си за The Hil старши съветникът на Центъра за стратегически и международни изследвания и заместник-председател на борда на Института за изследване на външната политика Дов Закхайм. Необичайно явление днес за Вашингтон е, когато Белият дом и Капитолият са съгласни, че именно Русия и Китай - а не тероризмът, Иран или Северна Корея - са най-сериозните заплахи за националната сигурност на САЩ. И за това има основателни причини: както Пекин, така и Москва стават все по-войнствени към Вашингтон. Например, на 2 юни министърът на отбраната на Китайската народна република генерал Уей Фенхе, по време на речта си на международната конференция „Шангри-ла диалог“, определено е имаше предвид САЩ, когато говори за „големи държави, които се намесват в регионалните въпроси, създават проблеми, напускат, оставят след себе си неразбория“. Освен това, очевидно намеквайки за военноморските операции на САЩ за свобода на корабоплаването, Уей оправдава продължаващото изграждане от страна на Пекин на военни съоръжения в Южнокитайско море и нарече този ход реакция на появата на "тежко въоръжени кораби и военни самолети" в региона. Русия, говорейки за която, генерал Уей заяви, че „китайско-руското всестранно стратегическо партньорство се изпълнява на високо ниво“, засилва конфронтационното си поведение в противопоставянето с американските военни сили. На 5 юни напомня авторът, руският изтребител Су-35 е прехванал американски самолет за борба с подводници P-8A Poseidon над Средиземно море. Два дни по-късно, в Тихия океан, руски военен кораб направи, както пише колонистът на The Hill, "изключително опасна маневра", приближавайки се до американския ракетен крайцер Chancellorsville на разстояние не повече от 30 метра. И у Москва, и у Пекин модернизирането на въоръжените сили е в пълен ход. Но от тези две страни, както е отбелязано в статията, Китай има по-широки ресурси за подкрепа на въоръжените си сили и активно използва тези ресурси. От друга страна, за разлика от Пекин, Москва изпита в бойни условия фактически всичките си последни разработки по време на гражданската война в Сирия. Освен това тя има какво да черпи от научната си база, която се е формирала в продължение на много години на развитие на въоръженията. Китай продължава да постига сериозен напредък в областта на изкуствения интелект, машинното обучение и операциите в космоса. КНР развива своите системи земя-въздух HQ-19, които според прогнозите на министерство на отбраната на САЩ вероятно ще имат способността за защита срещу балистични ракети. Пекин също разработва свой собствен слабо забележим стратегически бомбардировач, който може да постъпи на въоръжение през 2025 година. Освен това, и Русия, и Китай се развиват бързо в областта на хиперзвука. Китай през август миналата година проведе изпитания на хиперзвуковия самолет Xingkong-2. Москва от своя страна твърди, че е пред Пекин и Вашингтон в сферата на развитието на настъпателни свръхзвукови системи, включително междуконтиненталната балистична ракета РС-28 „Сармат“, оборудвана с хиперзвукови високоточни маневриращи бойни глави, авиационният ракетен комплекс „Кинжал“, противокорабната крилата ракета "Циркон". Русия също така разработва мобилната система за противоракетна отбрана A-235 „Нудол“, която, както твърди Москва може да се използва срещу хиперзвукови цели. Също работата продължава и по зенитно ракетния комплекс (ЗРК) С-500. Ако се вярва на руската страна, то те вече провеждат изпитания не само на този комплекс, но и на ракетите „Сармат“, и тези изпитания трябва да бъдат завършени през 2020 година. От друга страна, както посочва авторът на статията, няма никакви начини да се определят реалните възможности на тези системи, докато нито една от тях не е влязла в експлоатация. Въпреки това, някои анализатори смятат, че работите по ракетата „Сармат“ изостават от графика най-малко с две години. За сега не е ясно дали Америка ще може да догони Китай или Русия в областта на модерните технологии, в допълнение към стелт технологиите, в които Съединените щати несъмнено заемат водеща позиция. По-специално, създава се усещането, че САЩ изостават в областта на хиперзвука. Например американските въоръжени сили заявяват, че ще получат напълно функционираща система чак през 2022 г. и ще влезе в войските едва през 2023 година. Ако прогнозите на Русия са точни, то тогава Москва не само ще придобие една или няколко свръхзвукови системи, но и ще има време да разработи "антихиперзвукови комплекси". Нещо повече, все още не е напълно ясно дали американската армия ще може да постигне своите цели в определения срок. Американското министерство на отбраната разработва хиперзвукови системи вече почти 20 години, но в момента Пентагонът няма какво да покаже, се казва в статията. За да може Америка да запази водещата си позиция в областта на високотехнологичните оръжия, Пентагонът, по мнението на автора на статията, трябва да гарантира, че новите системи ще постъпят навреме. В същото време, за да демонстрира лидерската си позиция, Вашингтон трябва да преразгледа своя подход към специалните програми за достъп, като за тази или онази разработка знае само много ограничен кръг от хора. Както пояснява авторът, тъй като малко се знае за такива оръжия, те не могат да бъдат включени в мащабни програми за военно обучение, включително, съвместно с най-близките съюзници на САЩ. Те също така са трудни за отчитане при дългосрочното стратегическо планиране, отбелязва наблюдателят на The Hill Дов Закхайм. Поглед.инфо
 • Обявиха Украйна за „колония“ за американски ядрени отпадъци 16 Обявиха Украйна за „колония“ за американски ядрени отпадъци преди 5 месеца Профил на трол?
  Ядрените отпадъци от Съединените щати се съхраняват на украинска територия, заяви заместник-началникът на Народната милиция на Донецка народна република Едуард Басурин. Басурин заяви, че бившият президент на Украйна Петро Порошенко по време на управлението си е сключил споразумение с американското министерство на енергетиката за изхвърлянето на ядрени отпадъци от Съединените щати в региона на Сум виж още ›› и. Според представител на ДKР Вашингтон е отделил повече от 100 млн. долара за изграждане на съоръжения за съхранение на отпадъци, но част от средствата са били „откраднати“, а останалите средства не са достатъчни за тези складове. Украинската страна, заяви Басурин, не е изпълнила частта от договора, за да осигурят правилното съхранение на ядрените отпадъци. Така на част от особено важните обекти не са инсталирани стационарни системи за радиационен контрол, предоставени от американската страна. Радиационното замърсяване не се наблюдава в населени места, разположени в близост до депа за отпадъци, отбеляза той. "Така САЩ уравняват украинците с лица трета класа и се интересуват от използването на Украйна само като суровина, както като от колонии за изхвърляне на радиационни и химически отпадъци“, заключва Басурин. Поглед.инфо
 • БЪЛГАРИЯ УМИРА без Шанс Да Оцелее! Статистиката е Безмилостна 15 БЪЛГАРИЯ УМИРА без Шанс Да Оцелее! Статистиката е Безмилостна преди 5 месеца Профил на трол?
  Последното потвърждение, че България вече я няма като държава и нация, дойде оттам, откъдето управляващата мафия най-малко би искала. Прогнозата за „промяна на населението на европейските държави за периода 2017-2060 г.“ е направена от ЦРУ, Статистическото бюро на САЩ, Департаментът за търговия на САЩ и др. За това предупреждаваме от 25 години – България е ликвидирана, мисията е приключена. Винов виж още ›› никът е мафията и нейните покровители САЩ и англосаксонският ционизъм. Става дума за планирана операция за унищожението не само на Русия, но и на Източна Европа, независимо от тяхната сегашна ориентация. Защото най-унищожени са именно бившите социалистически страни – България, Румъния Словакия, Беларус, Унгария, Полша, Украйна, Сърбия, Словения, Естония, Литва, Латвия, Молдова… Крайно време е да се разбере за какво става дума – за война на унищожение на САЩ и Запада срещу Русия, Източна Европа и Евразия. И отново най-жестокото потвърждение е от България, която е в безпрецедентна демографска катастрофа, без шанс да я преодолее. До 2050 г. българите ще изчезнат като нациообразуваща съставка, а оттам и държавността на България. Така си „отиваме в нощта“. Чудеса в демографията не стават. Тук са нужни десетилетия да се спре сривът, което при сегашната структура и тенденции е невъзможно. Нещата са наистина страшни… България е на първо място в света по смъртност на населението с 16,6 промила през 2015 г. , като смъртността е около 112 000 души на година, а раждаемостта е 62 000. Това означава, че България е и с най-големия отрицателен естествен прираст в света, което е дори по-страшно и от най-високата ни световна смъртност. Съчетанието на двата показателя дава контурите на най-страшната катастрофа в историята на България – демографската. Според официални данни населението в България към юли 2016 г. е 7 144 653 души, но реално са с 1,3 милиона по-малко, т.е. под 6 милиона, от които 2,1 милиона пенсионери. На този фон всякакви приказки за структурата на населението нямат смисъл. България се оказа болният човек на Европа. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца. Това е световен рекорд. България, която имаше население от 9 милиона през 1985 г., сега има по-малко, отколкото през 1945 г., т.е. непосредствено след Втората световна война, която беше национална катастрофа, докарана ни от монархо-фашизма на Борис ІІІ. Но дори тогава демографският ни баланс е бил силно положителен, а съотношението на новородени и починали е било много по-обнадеждаващо. По-кризисна страна не е имало в Европа през последните 90 години. Няма и да има през следващите 50 години. Реално ситуацията на България е екстремният израз на онова, което се случва с повечето източноевропейски нации. Защо депопулацията е така характерна именно за Източна Европа? Защото този процес е най-характерен за неоколониализма, в който тези държави попаднаха след 1990 г. В страните от Източна Европа жизненото равнище се държи на ниско равнище, което увеличава смъртността, намалява раждаемостта, принуждава новите европейци да стават доставчик на гастарбайтери да мият дебелите задници на западноевропейците, да стават пазачи, келнери, градинари, санитари и прочее слуги. Така се решава още един въпрос пълното откъсване на Източна Европа от Русия. На второ място, в Източна Европа вече няма нищо полезно за паразитиране, освен евтината работна сила. На трето място, процесът на депопулация е стимулиран от глобализирането, което превръща Източна Европа в демографска пустиня. На четвърто място, тази територия се „чисти“ за всеки случай, ако настъпи геофизическа или климатична катастрофа и се появи необходимостта от масово преселване от Запад на Изток. На пето място, за западните паразити е необходимо да унищожат навреме цивилизационния идеологически, икономически и религиозен конкурент. А конкурентът на умиращата Европа е само един – Евразия. И, тъй като Източна Европа винаги е била естествена зона за влиянието на Русия, съответно е необходимо депопулиране на тази територия. Най-унищожената страна е България, в която е постигната целта „България – без българи“. Мисията приключена. От 29 години България е държава на дегенерати, управлявани от идиоти. Държавата престана да бъде партньор – корупция, примитивизъм, некомпетентност, подкупни съдилища и прокуратура, политизирани тайни служби, няколко хиляди престъпници на свобода, порочна данъчна система, разигравани под масата търгове, за да се стигне до сегашната ситуация, в която в България прилично живеят само 1 на сто, а останалите 99 на сто се лумпенизират и нямат мотивация за живот. Отговорът на въпросите „Кой е виновен?“ и „Какво да се прави?“ е прост и страшен. Отговорът е, че държавата на мафията трябва да бъде убита, колкото се може по-бързо, за да не убие нас. Тази държава трябва да бъде смазана и унищожена без всякаква милост. Оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност – първи, по сива икономика – първи, по скъпи кредити в ЕС – първи, по спад на трудова заетост – първи, по скъпа енергия – първи. Последни по качество на здравеопазване и образование. Съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления. Начело на правителството един дебелогъз и нагъл селски бандит. Това е и отговорът на въпроса „Какво да се прави?“. Той може да бъде поставен и иначе. „Ние тях, или те нас“, като в двата въпроса и тяхната последователност се крие отговорът. Skandalno.net
 • Относно САЩ и Китай 14 Относно САЩ и Китай преди 5 месеца Профил на трол?
  Следващата цел на търговската война на Тръмп са китайските студенти в елитните учебни заведения. Първо търговията, след това технологията, сега талантът. Администрацията на Тръмп започна да се „прицелва“ към най-добрите и най-ярки китайци в Съединените щати. Някои китайски докторанти и преподаватели казват, че смятат американската академична среда за все по-недружелюбна. Така университетът Емори виж още ›› (щата Джорджия) уволни двама китайско-американски професори на 16 май, а Министерството на образованието на Китай предупреди наскоро за рисковете от обучението в САЩ поради рязкото увеличение на броя на отказите за издаване на студентски визи. Годишното удължаване на студентската виза, което преди това отнемаше около три седмици, сега се забавя с месеци. Поглед.инфо
 • Внимание: БАНКИТЕ ФАЛИРАТ! А с тях и държавата! 13 Внимание: БАНКИТЕ ФАЛИРАТ! А с тях и държавата! преди 5 месеца Профил на трол?
  Крахът на банките е неизбежен в държавата на мафията ГЕРБ. Според последни данни „активите“ на банките са достигнали 108 милиарда лева, което е повече от брутния вътрешен продукт на страната – той е около 107 милиарда лева. Какво означава това? Това значи, че, тъй като активите на банките са предимно кухи кредити с почти нулева ликвидност, банките и държавата са превърнати в кредитна пирамида, ко виж още ›› ято всеки момент ще гръмне. С една дума – иде крах и за народа ни, който масово ще банкрутира. Заради това отдавна ви съветваме – теглете си парите от банките, ако ги имате и докато можете. Защото утре ще е късно. От 10 години насам всички български банки са една голяма КТБ. Тоалетната хартия, която ви пробутваха под формата на различни скъпи кредити, свърши и сега властта няма с какво да си изтрие оцапания задник. Тоалетната на мафията ГЕРБ е на път да остане без хартия. И няма откъде да си набави. За периода 2015 – 2019 г. всички бюджети, въпреки че бяха отчитани на плюс, завършваха на минус – липсите в бюджета са на обща стойност 16 милиарда лева. Тези 16 милиарда са онези 8 милиарда евро, които ГЕРБ тегли като заем през 2015 г., за да се спаси. Сега чукат пак на Еврозоната, за да се спасят от одита на Европейската централна банка, който приключва през лятото и не може да е фалшив, като предишния на БНБ. Въпреки това обаче ГЕРБ ще си купуват американски аероплани с нова кредитна далавера. И кой все пак обслужва текущото управление на свободните дългови наличности? С решение на БНБ взиманите от чужбина заеми, свободните средства от фискалния и валутния резерв и балансът на валутния борд са поверени на някой си Продан Борисов. Този въздесъщ финансов властелин в държавата ни е братовчед – по бащина линия, на главатаря на шайката Бойко Методиев Борисов. С две думи: Мафия и кочина! И… теглете си парите от банките! Утре ще е късно! Skandalno.net Красимир Иванджийски
 • ПОЗОРЪТ НА ЗЕЛЕНСКИ ПРЕД ЗАПАДА: «С НЕГО ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПСИХОЛОГ» 12 ПОЗОРЪТ НА ЗЕЛЕНСКИ ПРЕД ЗАПАДА: «С НЕГО ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПСИХОЛОГ» преди 5 месеца Профил на трол?
  Президентът на Украйна Владимир Зеленски по време на визитата си в Брюксел се е държал крайно неподобаващо и се нуждае от психологическа помощ. Това заяви киевският политолог Михаил Пограбинский. Говорейки за резултатите от визитата на Зеленски в Брюксел на 4-5 юни, експертът заяви, че новият украински президент се държи НЕ като роден в интелигентно семейство, а като в своето комедийно шоу. Зе виж още ›› ленски, отбелязва политологът, «едва ли не подскача от кеф», че редом с него са високопоставени западни политици от рода на Доналд Туск и Джаред Кушнер. Според Погребенски, Зелеенски «не е в състояние да контролира изражението на лицето си», а това е свързано с факта, че на 42-годишна възрост шоуменът изведнъж се оказал в световната политика. По-опитен човек би се държал принципно по друг начин, а Зеленски продължава да изпада в еуфория от президентството си и прави изявления с «изключитело глупава лексика», а всичко това не съдейства за установяването на мир в Украйна. За да се поправи ситуацията, Погребинский препоръчва на Зеленски да «поработи с психолог», за да му обясни той неуместността на еуфорията на вече встъпилия в длъжност президент. «Всичко това може да завърши лошо. Така не бива да се живее дълго, ако искаш да останеш президент, макар само за един мандат», предуперди Погребинский. Освен поведението на Зеленски, политологът е възмутен от риториката на новия президент на Украйна по повод ситуацията в Донбас. Екипът на Зеленски, твърди експертът, се надява, че избирателите от югоизточна Украйна няма да успеят да се разочароват от него преди изборите за Радата на 21 юли. Не са изключение и другите проблеми на Украйна, които Зеленски не бърза да разреши. «Не бива да се хилиш по всеки повод и да разказваш за държавата по смартфона си по отношение проблемите с работните места, заплатите, тарифите. Той може да вземе решение по тези въпроси още сега», изрази недоумението си Погребинский в ефира на телевизионния канал «112 Украина». По-рано политологът Григорий Трофимчук заяви за историческото унижение на Зеленски в Брюксел. Според експерта, европейските лидери (Юнкер и прочие) са се подигравали на президента на Украйна. Петя Паликрушева bgr.news-front.info/2019/06/14
Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...