X
 
 

Министър Танева заповяда нова проверка на къщите за гости

2601 3
photo of Министър Танева заповяда нова проверка на къщите за гости
Снимка: БГНЕС
По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР 2007-2013 г., за които 5 годишният мониторингов период не е изтекъл.

От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева, съобщиха от МЗХГ.

БАБХ: Няма нелегален внос на плодове и зеленчуци в страната

Министерство на земеделието, храните и горите има готовност да увеличи с близо 1 млн.лв. бюджета по държавната помощ за „Помощ за...

Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости.

Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, който трябва да приключат до 30 юни. ДФЗ – РА ще представи доклад с резултатите от проверките в едноседмичен срок след приключването им на министър Танева.

Припомняме, че в края на май петчленен състав на Върховния административен съд окончателно обяви за нищожна Методиката за определяне на санкциите след плащане по проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година, утвърдена от Изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" (ДФЗ). Оказа се, че сагата с къщите за гости ще бъде платена от данъкоплатеца. Причината - отмяната на методиката значи, че ще бъде дадена възможност всички установени нарушители да си поискат парите от държавата в срок от една година след отмяната на методиката. Дори нарушителите, чиито глоби са потвърдени окончателно от съда, ще получат възможност за преразглеждане на делата си поради настъпилите нови обстоятелства. И това е така, защото глобите за къщите за гости, както и по другите мерки от ПРСР, продължават да се налагат по тази методика, която вече беше обявена за нищожна и на първа инстанция във ВАС.

Припомняме, че черешката на тортата по отношение на къщите за гости беше оставката на зам.-икономическия министър Александър Манолев, а Върховната касационна прокуратура го проверява - дали е измамил с проект за къща за гости.

Танева де факто призна, че тарикати с къщи за гости могат да плащат по-малки глоби

Глобите за къщите за гости няма да се платят от българския данъкоплатец и ще се постараем да вземем всичко дължимо. Това заяви новият-с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Припомним : Белослав 2007 , един най-ниско капитализиран район 1 Припомним : Белослав 2007 , един най-ниско капитализиран район преди 2 месеца Профил на трол?
  Щом халвата в Белослав си е е било най-ниско капитализиран чрез рограмата "Къща за Гости-ЕС" , тогава днес като в Белослав , така и в околието цените растът , пастет френско за всички живущи там : щом хляб няма да ядат пастет . От проверката на за-ангижираните ведомства по подода новият начин на определена методика следното : полусъборетина с паднали гипсови шпакловки таванската част , с виж още ›› иреч дупки в покрив , всичко си отговаря на стандарт . Норкосвърталище ?
 • мокро-нарко-норко ? 1.1 мокро-нарко-норко ? преди 2 месеца Профил на трол?
  В случай на Наркосвърталището предполагам руска намеса , вслучай Мокросвърталище-доказано , английски фередчетата (Бум-Бум Англия с цялостен военен арсенал край Варна) , вслучай Норкосвърталище друг въпрос : има ли в град Варна или околието въобще още някой занаятчия , разбиращ от кожухарството ? Май ? Не . Всичко или от Китай , пряко , или Дубай , косвено . Така , изоставена норкосвърталище Белос виж още ›› лавянска отговаряща на всичките Евро-Субсиди-Стандарти ли ? Явно , Слави Трифонов и неговите Татари си вършат работата , както потрябва - сиреч едно F16 , лятната ваканция с ол-инклюсиф гаранция .
  : 0 !
 • нискокапитален мокро-нарко-норко ? 1.2 нискокапитален мокро-нарко-норко ? преди 2 месеца Профил на трол?
  Такова чудо , като например нискокапитален мокро-нарко-норко в РБ не съществува . Нали , има руските сателитни селища . Какви други сателити , както например при крадците в пощата съществуват , или съществуват ли въобще ? Или мокрото ? Или норкото ? Няма . Утре черешите за съседите заради денят и това ще е .
  : 0 !