Новините: Най-важното за деня, 17 януари

3546
Новините: Най-важното за деня, 17 януари
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 17 януари.

"ЗЕЛЕНИТЕ" АТАКУВАХА БОРИСОВ В ЕП, ТОЙ СЕ ЗАЩИТИ С ЩЪРКЕЛЧЕТА И БЛАТНИ КОКИЧЕТА

Напрежение и неудобни въпроси трябваше да изтърпи българският премиер Бойко Борисов по време на представянето на приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз пред членовете на Европейския парламент.

БОРИСОВ ПОИСКА ОТ ЕВРОПА ПОВЕЧЕ ПРАГМАТИЧНОСТ С ТУРЦИЯ И НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ

Прагматичност и снизходителност в сътрудничеството с Турция, както и нормализиране на отношенията с Русия. Това бяха част от външнополитическите цели, които българският премиер Бойко Борисов заяви по време на представянето на приоритетите на европредседателството ни.

С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ "ЗАКОНЪТ ПЕЕВСКИ" МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ

Народното събрание прие на първо четене законопроекта на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС за промени в Закона за банковата несъстоятелност.

МАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НАЛОЖИ ВЕТО НА ЗАКОНА ЗА ДВУЕЗИЧНОСТТА

Македонският президент Георге Иванов наложи вето на Закона за двуезичността в Република Македония.

РАБОТОДАТЕЛИТЕ: "ЗЕЛЕНИЯТ ПАКЕТ" ЗАПЛАШВА ИКОНОМИКАТА

В последните десетина години е налице очевиден дисбаланс на интересите на всички участници, който от нездравословен започва да се превръща в убийствен за икономиката на България. Това се посочва в позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), изпратена до медиите писмо до медиите.

ЗА ПРЪВ ПЪТ ЖЕНА СТАНА ПРЕМИЕР НА РУМЪНИЯ

Румънският президент посочи в сряда депутатът на Европейския парламент Виорика Дънчила като трети премиер на страната от ЕС за седем месеца, а също и за първа жена-премиер в северната ни съседка.

СОБСТВЕНИКЪТ НА WALLTOPIA ПРИЗНА, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖИЛ ОБИДИ ЗАРАДИ ЗАПЛАТАТА ОТ 700-800 ЛЕВА 

СОБСТВЕНИКЪТ НА WALLTOPIA ПРИЗНА, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖИЛ ОБИДИ ЗАРАДИ ЗАПЛАТАТА ОТ 700-800 ЛЕВА

Искам да се извиня на хората, които съм засегнал – след това интервю събрах много хейт и част от подигравките си ги заслужавам. Така бизнесменът Ивайло Пенчев, собственик на компанията Walltopia, коментира негативната реакция по свой адрес.

БСП внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Той е за провала на правителството с борбата с корупцията.
В две решения, писани под индиго, съдия Калин Кунчев от Бургаския районен съд учи медиите как да пишат "коректни" заглавия, свързани с Петър Низамов. Според него дори когато медиите пресъздават дословно официалните съобщения на МВР и на прокуратурата, дори да не цитират имена, а само инициали, могат да бъдат съдени за непозволено увреждане.
Хотелските резервации и пазаруването в интернет от чуждестранни търговци занапред ще е по-евтино за българските потребители. Това става възможно, защото от 13 януари е в сила нова евродиректива за платежните услуги, която ограничава допълнителното таксуване, и таксите при плащане с дебитна или кредитна карта в рамките на Евросъюза отпадат.
Правят се стъпки да се защитят националните интереси. Това дали на някой му е харесвала казармата или не, не е най-важното. Кой ще научи младите хора да защитават отечеството? Това бяха част от аргументите на депутата от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов в защита на предложението за доброволна казарма.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian open след изключително тежък мач срещу Макензи Макдоналд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com