Новините: Най-важното за деня, 21 октомври

5091
Новините: Най-важното за деня, 21 октомври
Снимка: Информационно обслужване

Цифровите COVID сертификати на ЕС за преболедуване и аналогичните на тях документи за преболедуване се считат за валидни от 11-тия до 365-тия ден от датата на първия положителен резултат от PCR изследване или от бърз антигенен тест за COVID-19. Това става ясно от допълнение на заповедта за новите мерки на министър Стойчо Кацаров.

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР С ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕРКИТЕ И СЕРТИФИКАТА ЗА ПРЕБОЛЕДУВАНЕ

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров даде пресконференция за актуалната ситуация с COVID-19 и въведените в страната противоепидемични мерки.

СЪПРОТИВА И ОТ МЕДИЦИ СРЕЩУ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ, СЛЕД 4 СЕДМИЦИ МОЖЕ ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ЧИНОВНИЦИ И УЧИТЕЛИ

По принцип ви глобяват, но ако има данни за фалшификация, може да се повдигне обвинение. Не мога да кажа колко е глобата, това е проблем на глобяващите органи – глобата е до 1000 лв. за физически лица. Това заяви служебният зам.-здравен министър д-р Димитър Петров.

ПЕТЪР СЛАВОВ: МОЖЕ ЗАПОВЕДТА ЗА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ДА ПАДНЕ В СЪДА, НО ТОВА С КАКВО ПОМАГА ПРИ ПРОВАЛА С ПАНДЕМИЯТА?

Напълно е възможно заповедта за въвеждане на зеления сертификат да бъде обжалвана и обезсилена. За това предупреди в Студио Actualno адвокат Петър Славов, депутат от 43-тия парламент.

БОЙКО БОРИСОВ: ВЪВЕДОХА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ, ЗА ДА УГОДЯТ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ НА РАДЕВ

"Въведоха зелен сертификат от днес за утре, за да угодят на президентската кампания на Румен Радев. Какво му пречеше на Стойчо Кацаров да каже през юни, юли "от 15 октомври въвеждаме зелен сертификат". Не го направиха." Това каза на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

ХОРАТА, КОИТО ИСКАТ НОРМАЛНОСТ БЕЗ ВАКСИНИРАНЕ И МЕРКИ, ЛЪЖАТ, КАЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ МИНИСТЪР

„Хората, които искат да не се ваксинираме, да няма мерки и да си живеем нормалния живот, лъжат. Свободата в Англия, Италия и Испания дойде тогава, когато хората се ваксинираха”. Това заяви служебният образователен министър проф. Николай Денков. И съм преболедувал, и съм ваксиниран, каза министърът.

ЯНЕВ ПРИЗНА ГРЕШКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪС “ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ“

Да, направихме грешка. Опитваме се да се коригираме. Това обяви на брифинг в Министерския съвет служебният премиер Стефан Янев по повод новите мерки срещу ковид, свързани със "зелените сертификати".

ФАЛШИВИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ СРЕЩУ КОРОНАВИРУС – КОЛКО ГОЛЯМ Е ПРОБЛЕМЪТ?

Колко голям е проблемът с фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавирус? Това е твърде неясна картина предвид нежеланието на официалните институции да коментират дори най-общо.

РОЙТЕРС: НЕДОВЕРИЕТО ВЪВ ВЛАСТИТЕ ОТКАЗВА БЪЛГАРИТЕ ОТ ВАКСИНАЦИЯ

Стотици протестиращи срещу ваксините се присъединиха към някои политически лидери в София днес, за да демонстрират срещу решението на България да въведе задължителен "зелен сертификат" за COVID-19 за достъп до ресторанти, театри и търговски центрове. Това пише в свой коментар агенция Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

МАРИХУАНА, КОКОШКИ, СТРИПТИЗЬОРКИ – КАКВО РАЗДАВАТ ВЪВ ВАКСИНАЦИОННИТЕ ЛОТАРИИ ПО СВЕТА

Ваксинационните лотарии стават все по-популярни в стремежа на правителствата да осигурят по-високо ваксинално покритие в държавите си. Ето как се случва това в различните точки на света.

“ГАЛЪП“: РАДЕВ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ОЩЕ НА ПЪРВИ ТУР

Румен Радев печели президентските избори на първи тур. Това сочат данните от проучване* на "Галъп интернешънъл Болкан", проведено сред 1009 пълнолетни граждани лице в лице с таблети в периода от 10 до 17 октомври по поръчка на БНР.

КАБИНЕТЪТ КОМПЕНСИРА БИЗНЕСА СЪС 110 ЛЕВА ЗА МЕГАВАТЧАС

Прието е решение за компенсиране на бизнес потребителите на електрическа енергия, право на държавната помощ ще имат над 630 хил. небитови крайни клиенти. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на брифинг в Министерския съвет. По думите му това решение се обсъжда от доста време.

АФП: БРЮКСЕЛ ИМА ИНТЕРЕС ОТ НАСИЛИЕТО СРЕЩУ МИГРАНТИ ПО БАЛКАНСКИЯ МАРШРУТ

Сгушени около огньове за готвене, докато в Босна настъпва зимата, бежанци са изправени пред риска да бъдат бити и унижавани от хърватската полиция в отчаяната им надежда за нов живот в Европейския съюз. Мнозина от тях, предимно от Афганистан, са преживели месеци или години на бягство от войната и бедността, само за да бъдат посрещнати от хърватски полицейски палки и насочени оръжия на портите към територията на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...