Новините: Най-важното за деня, 22 декември

8274
Новините: Най-важното за деня, 22 декември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 декември.

ФАНДЪКОВА: УВЕЛИЧАВАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

Столичният кмет открои няколко важни задачи - усилена работа в кварталите, повече мерки и повече средства по-скоро за мерките за по-чист въздух, както и административна реформа и дигитализацията. По думите на Фандъкова трябва да се обърне специално внимание на инвестициите в градския транспорт, довършването на метрото, модернизацията на градския транспорт. Фандъкова посочи, че ще бъдат увеличени и заплатите на медицинските сестри в детските заведения в столицата.

СЛАВИ ЗА ПОЛИТИКАТА: ЗНАЧИ ПОЖАРНИКАР МОЖЕ, А ШОУМЕН НЕ МОЖЕ

Гледах по една телевизия един господин, който се упражняваше върху моите “политически амбиции” и ми направиха впечатление неговите думи. Той каза: "Политиката не ви е шоу, г-н Трифонов”. Лелеее. И се замислих дали е прав? Това пише Слави Трифонов в коментар на своята Facebook страница.

ОХРАНАТА ОТ НСО НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ - КАКВО МИСЛЯТ ЗА РАДЕВ, БОРИСОВ И КАРАДАЙЪ

Ако питате мен, ако президентът има правомощия върху Националната служба за охрана, Ахмед Доган и Делян Пеевски не трябва да бъдат охранявани от службата, не защото не са заплашени, а защото имат достатъчно финансов ресурс да си организират охрана. Това заяви президентът Румен Радев. Според него кръгът на хората с държавна охрана трябва да бъде стеснен.

ДОМУСЧИЕВ: СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ СИ ВЪРВИ, ЗАЩОТО НЯМА КАДРИ

"Средната работна заплата в България си върви, защото няма кадри." Това каза в интервю за НОВА ТВ Кирил Домусчиев - председател на КРИБ (Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България). Според него, 2019 г. беше добра за българската икономика и това се вижда от ръста на Брутния вътрешен продукт (БВП).

ПО 2 000 ЕВРО ПОМОЩ ЗА НОВОРОДЕНО ПРЕДВИЖДА ГЪРЦИЯ

С помощи и данъчни облекчения за младите семейства Гърция ще се бори срещу демографската криза. Поради липсата на деца в момента се затварят детски градини и училища. "Демографският проблем е много по-тревожен от икономическата криза", заявиха депутати в парламента при гласуване на мерките в помощ на младите семейства. Други причини са миграцията на младите хора и рязко спадане на раждаемостта. А една от причините за това е високата безработица, отчитат проучвания в Гърция.

НАПАДЕНИЕ НАД ЖУРНАЛИСТ В БУРГАС

Фоторепортерът Борислав Пенков е бил нападнат тази нощ в дома си. Около 03:00 ч. сутринта той е чул нетипичен шум. Забелязал е мъж на около 35 години на терасата на жилището си, което е на първия етаж. Мъжът отворил комарника на вратата и счупил с ръка прозореца.

ПОЛША СЧИТА, ЧЕ ПУТИН ПОДКОПАВА ПОСТИЖЕНИЯТА НА ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН

„С безпокойство и недоверие отбелязваме заявлението на представителите на властите на Руската Федерация, включително президентът Владимир Путин, за началото и хода на ВСВ, които представят изкривена картина на събитията“, твърди Външното министерство на Полша.

МАКРОН СЕ ОТКАЗВА ОТ ПЕНСИЯТА СИ В ИМЕТО НА ВРЕМЕННОТО ПРИМИРИЕ

Френският президент Еманюел Макрон предложи да се откаже от президентската си пенсия, призовавайки стачкуващите, парализирали железниците в страната, да спазват коледно "примирие". В продължение на 2 седмици във Франция се провеждат масирани стачни действия срещу планираните пенсионни реформи на Макрон. Протестиращите блокираха голяма част от страната. Железопътният транспорт, включително високоскоростни влакове TGV и парижкото метро, работят с половината от нормалния капацитет.

ХЪРВАТИЯ ИЗБИРА ПРЕЗИДЕНТ

Според Хърватската държавна избирателна комисия над 3,85 милиона избиратели, включително близо 177 хиляди, живеещи в чужбина, имат право да гласуват на тези избори. Населението на Хърватия е 4,1 милиона души.

НЮ ЙОРК ТАЙМС: КАК ОТРАВЯНЕ В БЪЛГАРИЯ ОТКРИ РУСКИ УБИЙЦИ В ЕВРОПА

The New York Times с нова статия за връзка между отравянето на Емилия Гебрев в България и руски убийци в Европа. Ето какво пише изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com