Новините: Най-важното за деня, 23 март

7132
Новините: Най-важното за деня, 23 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния петък (23 март).

НЕ СЪМ ОПТИМИСТ ЗА МИРНОТО РАЗВИТИЕ НА СВЕТА, ОБЯВИ БОРИСОВ

Докато съществува "висока степен на вероятност", но няма твърди доказателства, не можем да обсъждаме отзоваване на български дипломати от Русия. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

МЪЖ ВЗЕ ЗАЛОЖНИЦИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, ТВЪРДИ, ЧЕ Е ПРИВЪРЖЕНИК НА ИД*

Един човек е загинал след като мъж взе заложници в супермаркет във френския град Треб. Престъпникът твърди, че е привърженик на "Ислямска държава", съобщи Le Figaro. По последна информация жертвата е собственикът на супермаркета.

ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ЩЕ ИМА ВЕЛИКДЕНСКИ ДОБАВКИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ

Държавата и тази година по всяка вероятност ще раздаде великденски добавки към пенсиите. Това стана ясно от думите на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков в ефира на БНТ.

ГОРАНОВ СЕ ОПИТА ДА ОМАЛОВАЖИ ТЕМАТА С ИЗТОЧЕНОТО ДДС

За да замаже скандала с източените 5,8 млрд. лв. ДДС през последните десетина години, в които почти изцяло ГЕРБ е на власт, финансовият министър Владислав Горанов се опита да омаловажи темата.

ОТ НАП ХЕМ НЕ ВИЖДАТ КАК ЩЕ СЪБЕРАТ 5,4 МЛРД. ЛЕВА ДДС, ХЕМ НЕ СЕ БИЛИ ОТКАЗАЛИ

Малко над 16 млрд. лева представляват общата сума ДДС по влезли в сила ревизионните актове на НАП за периода 2000 - 2017 година. От тези 16 млрд., 5,8 млрд. лева не са събрани и са неплатени. 5,4 млрд. лева са трудно събираеми – нека е ясно, че във всяка държава в ЕС има такива трудно събираеми средства, за които има много малък шанс да бъдат събрани. Това заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров.

ГОТВЯТ 3 ВАРИАНТА ЗА ПРОМЯНА В МОДЕЛА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

3 варианта за промяна в модела на здравеопазване ще предложи до края на месец май здравното министерство. Това заяви във Варна ресорният министър Кирил Ананиев.

РЕМОНТИРАТ ТРИ ТУНЕЛА НА "ХЕМУС" И "ТРАКИЯ" ЗА НАД 1 МЛН. ЛВ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонтно-възстановителните работи на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ по АМ „Хемус“ и на „Траянови врата“ на АМ „Тракия“.

ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ ЗА ЕКОЛОГИЧЕН ИНЦИДЕНТ С ПОСТРАДАЛИ В РУСИЯ

Нито една от държавните телевизии в Русия не отрази съобщенията за отравяне на въздуха от сметище в руския град Волоколамск, което доведе до хоспитализирането на десетки деца. Според здравните власти в кръвта на децата не са установени следи от вредни газове, но в медиите се лансира версията, че те са пострадали от отравяне със сероводород.

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ЗАТВОРИТЕ СПИРАТ ПРОТЕСТИТЕ СИ

Синдикатът на служителите в затворите в България ще прекратява протеста си. Това беше решено на извънредно заседание на УС в Пловдив.

ВЪЗМУЩЕНИЕ ОТ МОМЧИЛГРАД ЗАРАДИ ВМРО, ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ ОБВИНИ ДПС

Един детски празник, посветен на етносите – "Заедно растем, заедно празнуваме", предизвика огромен скандал – а това е нещо напълно нормално, заложено е в образователната политика. Това заяви директорката на детската градина "Щастливо детство".

КЗЛД НЕ МОЖЕЛА ДА СПРЕ ОНЛАЙН ГЕНЕРИРАНЕТО НА ЕГН-ТА

Няма начин онлайн генераторите на валидни ЕГН-та да бъдат блокирани, защото самият алгоритъм зад изготвянето на ЕГН е публичен. Това каза и.д. председателят на Комисията за защита на личните данни и професор в УНИБИТ Веселин Целков.

АПИ ПЛАЩА 20 МЛН. ЛВ. ЗА КИЛОМЕТЪР ПЪТ

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви два търга за строителство на стойност 425 млн. лв. без ДДС. Финансирането ще дойде от бюджета, обявиха от агенцията.

АНГЕЛКОВА: КОЛКОТО БЪЛГАРИ ПОСЕЩАВАТ ГЪРЦИЯ, ТОЛКОВА ГЪРЦИ ПОСЕЩАВАТ БЪЛГАРИЯ

"Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци посещават България. За цялата година 1 150 000 гръцки туристи са посетили България, а 1 200 000 българи са посетили Гърция. Винаги водим диалога Гърция - България и какво избират българите", каза министърът на туризма Николина Ангелкова относно предстоящия летен сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com