АПИ плаща 20 млн. лв. за километър път

2414
АПИ плаща 20 млн. лв. за километър път
Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви два търга за строителство на стойност 425 млн. лв. без ДДС. Финансирането ще дойде от бюджета, обявиха от агенцията.

Единият търг е за малко над 6 км от софийския Околовръстен път от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", чиято стойност възлиза на 123 млн. лв. без ДДС. Проста сметка показва, че всеки километър от трасето ще глътне по над 20 млн. лв. Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока, съобщава в."Сега" в днешния си брой.

Дончо Атанасов: Зимното поддържане е на добро ниво

Всички магистрали са в нормална експлоатация като са почистени и главните пътища. Има ограничения за тежкотоварни автомобили в участък ...

Близо 302 млн. лв. са отделени за строителството на пътя Видин - Ботевград, където е включена отсечката Мездра - Ботевград с дължина 33 км. Калкулациите показват, че това трасе ще излезе малко по-евтино, като за един километър ще се отделят малко над 9 млн. лв. Отсечката трябва да бъде с две платна с по две ленти за движение. Сумата отново е без ДДС.

Освен това трябва да бъдат изградени и ремонтирани мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и два тунела с дължини 490 м и 340 м. Ще бъдат построени обходът на село Люти дол, както и селскостопански надлези и площадки за отдих. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации, гласи съобщението на пътната агенция.

Трасето Видин - Ботевград (167 км) е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г. Цялостната модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", обясняват от агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com