Новините: Най-важното за деня, 23 юни

2352
Новините: Най-важното за деня, 23 юни
Снимка: Actualno

Проблемите със системата на телефон 112 се превърна в основна в днешния петъчен ден. Припомняме, че още вчера, 23 юни, стана ясно, че шансът системата да се срине е голям и решението на проблемите не може да се отлага.

СЛУЖИТЕЛ НА ТЕЛЕФОН 112: ИМА СЛУЧАИ, В КОИТО ХОРА ЧАКАТ ПО 5 МИНУТИ ЗА ВРЪЗКА

Днес стана ясно, че тя не локализира местоположение, като това стана ясно от изявление на оператор на телефона за спешни повиквания, който пожела да запази анонимност.

ВАЛЕНТИН РАДЕВ: СПРАВЯМЕ СЕ, НЯМА ДА ИМА ПРЕКЪСВАНИЯ НА ТЕЛЕФОН 112

Министърът на вътрешните работи от своя страна увери, че няма да има повече прекъсвания на линията, като изрази надежди, че обществената поръчка ще бъде спечелена бързо.

ТЪРСИМ И СПОНСОРИ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ НА ЕС

Въпреки бюджета от 150 млн. лв., отделени за председателството на ЕС, страната ни ще разчита на спонсори за осигуряването на част от логистиката.

ЗАХАРИЕВА: СКАНДАЛЪТ С ЛОЗАН ПАНОВ ИЗМЕСТВА ФОКУСА ОТ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА

Според вицепремиера по въпросите с правосъдието и външен министър Екатерина Захариева скандалът с Лозан Панов е знак за изключително напрегнати отношения измества фокуса от съдебната реформа.

НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ КАТО СВЕТОВНА ЕПИДЕМИЯ

Училищната агресия не се изолиран случай само за България. В световен мащаб почти навсякъде се отчита ръст на инцидентите с насилие от страна на ученици към учители и между самите деца.

ЦАЦАРОВ ПОИСКА ИМУНИТЕТА НА МАРЕШКИ И ОЩЕ ДВАМА ДЕПУТАТИ ОТ "ВОЛЯ"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на трима депутати от "Воля". Исканията са във връзка с разследване за изнудване.

ЗАРАДИ РАДИО БЪЛГАРИЯ ЧЛЕН НА СЕМ УТОЧНИ ЩО Е ТО ЗАПЛАХА И ФАЛШИВА НОВИНА

Заради твърдение, че членът на СЕМ Бетина Жотева е защитавала позицията за фактическо затваряне на Радио България пред чужд посланик, журналистката Къдринка Къдринова е била заплашена от Жотева със саморазправа.

МО СЕ ОТКАЗА ОТ F-16, ЩЕ ПРЕГОВАРЯ ЗА "ГРИПЕН" И "ЕВРОФАЙТЪР"

Държавата ще преговаря със Швеция за купуването на нови изтребители "Грипен" и с Италия, които предлагат употребявани "Еврофайтър Тайфун".

ИСТОРИЧЕСКО: ВТОРИ БЪЛГАРИН В НБА

Българският национал Александър Везенков беше избран в драфта на Националната баскетболна асоциация (НБА). 21-годишният играч беше селектиран под №57.

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ВДИГНА ЗАБРАНАТА ЗА ВОДАТА В ХАСКОВО

Водата в Хасково вече става за пиене и готвене. Това обявиха от здравното министерство, позовавайки се на резултати от анализи, правени от БАН. Има обаче все още затворени кладенци, а забраната за ползване на водата ще бъде вдигната "вероятно в понеделник или вторник (26-27 юни), уточни националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред БНТ.

ЦРУ ПРЕДУПРЕДИЛО ОБАМА: ПУТИН ИЗРИЧНО Е НАРЕДИЛ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ТРЪМП

Централно разузнавателно управление (ЦРУ) е разполагало с разузнавателна информация от миналия август, че лично руският държавен глава Владимир Путин е наредил провеждането на операция в помощ на Доналд Тръмп по време на президентските избори в САЩ миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com