Новините: Най-важното за деня, 27 юни

1794
Новините: Най-важното за деня, 27 юни
Снимка: БГНЕС

Безспорно новината около смяната на директора на НДК Мирослав Боршош определено беше в центъра на вниманието по време на днешния ден.

БОРИСОВ РАЗПОРЕДИ БОРШОШ ДА БЪДЕ ВЪРНАТ НАЧЕЛО НА НДК

Внезапен обрат по уволнението на Мирослав Боршош от НДК - премиерът Бойко Борисов реши да върне на работа като изпълнителен директор на комплекса. Само преди ден Лиляна Павлова отстрани Боршош от длъжност, като посочваше в мотивите "системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите". Във вторник вечерта и самият Боршош коментира във Facebook случилото се така: "Спокоен съм, че българската култура победи." Лиляна Павлова пък написа в социалната мрежа, че има "огромни различия" с Боршош и благодари на премиера Бойко Борисов, че ѝ е отнел отговорността за НДК, защото така ще може да се фокусира върху "същинската работа".

ЗА ПОЛИЦАИТЕ ОТПУСНАТИТЕ ОТ БОРИСОВ ПАРИ СА НЕДОСТАТЪЧНИ, НЯМА ДА ОТМЕНЯТ ПРОТЕСТА СИ

Полицейските синдикати смятат за недостатъчно заявеното от премиера Бойко Борисов за нови униформи на служителите на реда и за гориво. 

ГЕРБ ОФИЦИАЛНО ПОИСКА ПОЛИЦАИТЕ БЕЗ УНИФОРМИ ДА ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ ЗА ТЯХ

Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност. Това предложение за промени в закона за МВР са внесли в парламента от групата на ГЕРБ.

ЕС ГЛОБИ GOOGLE S 2,4 МЛРД. ЕВРО

Европейският съюз наложи глоба на Google в размер на 2,42 млрд. евро след 7-годишно разследване. Причината - технологичният гигант е злоупотребил с монопола си, за да фаворизира своя платформа.

ОПЕРИРАХА СЛАВИ ТРИФОНОВ

Телевизионният водещ Слави Трифонов е претърпял тежка операция. Това обяви във вчерашния епизод на "Шоуто на Слави" един от сценаристите в предаването - Иво Сиромахов.

МОН ПРИЗНА ПРОВАЛА СИ С ПРИЕМА ЗА ПЪРВИ КЛАС

Министерството на образованието призна, че държавата се е провалила в опита си да систематизира приема на ученици в общински училища.

АКО ИМАТЕ КОЛА НА СТАРО, НОВ КАТАЛИЗАТОР МОЖЕ ДА ВИ СТРУВА ДВОЙНО ИЛИ ТРОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛАТА

800 – 1000 лева би струвал пасивен катализатор за автомобил, който струва 300 – 500 лева. При около 100 – 150 000 километра пробег колата вече има нужда от нов катализатор. Това заявиха експерти и инженери в коментар за идеята на екоминистерството да се спират от движение всички автомобили без катализатори.

ВСС ЩЕ ОПИТА ДА ОТСТРАНИ ЛОЗАН ПАНОВ ПО СИГНАЛ НА "БЛИЦ"

Сигналът е внесен от Ивайло Крачунов от сайта "Блиц" и е свързан с участието на Панов в протест срещу изгонването на отец Паоло Кортези от Белене. В него се твърди, че Панов упражнява политическа дейност.

КАК АВСТРИЯ СЕ ГРИЖИ ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ СИ ХОРА И ЗАЩО ЗАСЕГА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ БЪЛГАРИЯ

Колкото и да обичаме да се сравняваме с други страни, още сме далече от тях - особено в грижата за уязвимите хора. Пример обаче може да ни бъде Австрия, която прави наистина чудесни неща за младежите със специални образователни потребности.

РАДЕВ ЗА ОБВИНЕНИЯТА НА ЦВЕТАНОВ: ПОЛИТИКАТА НЕ Е МЯСТО ЗА СКЕЧОВЕ

Президентът реагира на обвиненията, че е корумпиран, дошли от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, с язвителна забележка: "Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция."

ПЕЧАЛБА ОТ ИМОТНИ СДЕЛКИ МОЖЕ ДА ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА ТРЪМП

Американският президент има още една причина да се тревожи - около него витаят съмнения за спорни приходи от сделки от недвижими имоти, които могат да разклатят стола му в Овалния кабинет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com