Новините: Най-важното за деня, 29 юни

5676
Новините: Най-важното за деня, 29 юни
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 29 юни.

РАЗСЛЕДВАНЕ: ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ СЪЩО С НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ НА ПОКРИВА НА НЕГОВА СГРАДА

Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев също се оказа с незаконна постройка на покрива на притежавана от него сграда, разкри разследване на телевизия Евроком. Сградата се намира на ул. "Пушкин" 26 в столичния район "Витоша", а на покрива й е изградена остъклена покрита постройка.Според кмета на район Витоша Теодор Петков постройката е незаконна, защото администрацията е дала разрешение единствено за поставяне на метални слънцезащитни перголи, а вместо това е изградено нещо като зимна градина. По информация на Евроком сградата е собственост на фирма "Хримас" ЕООД, управлявана от Снежина Петрова. Собствеността на фирмата обаче се държи именно от Пламен Тачев.

ЙОНЧЕВА: АПИ ОТКРИТО СЕ ПОДИГРАВА С БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се опитва да прикрие случая с проверката в независима европейска лаборатория на българските пътища и магистрали, строени е ремонтирани през последните 5 години, заяви новоизбраният европейски депутат от БСП Елена Йончева. На пресконференция в централата на партията Йончева заяви, че АПИ все още не дава разрешение за взимане на „ядки“ (вертикални проби) от българските пътища и тяхното изследване. „АПИ открито се подиграва с българските избиратели“, смята Йончева.

КАРАКАЧАНОВ: ЦЕНАТА НА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ Е 2,2 МЛРД. ЛВ И РАДЕВ ГО ЗНАЕ

Реално цената на изтребителите F-16 е 2,2 млрд. лв. Аз не знам откъде Радев (президентът Румен Радев, бел.ред.) твърди, че са 3,2 млрд. лв., след като още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предложението за договор. ова вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред журналисти в Троян. В местността "Хайдушкото сборище" край троянското село Балканец вицепремиерът участва в традиционния празник на планината, билките и туризма.

РАДЕВ: КУПУВАМЕ "ОСАКАТЕНИ" F-16, КОИТО НЕ НИ ВЪРШАТ РАБОТА

Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка на орязването на способностите на самолета. Това каза президентът Румен Радев, който присъства на летателен ден в авиобаза "Граф Игнатиево" във връзка с закупуването на изтребителите F-16 за България, предаде Агенция "Фокус".

"За да бъде този самолет многофункционален, да може да се експлоатира тук надеждно и да бъде в оперативна готовност, това означава, ако имаме 8 самолета да летят поне 6-7 от тях. За да стане това, тази начална цена, която беше предложена в началото на месеца трябва да се плати. Оттам надолу разликата, която имаме в цената, е за сметка на многофункционални способности, въоръжение, оборудване и оперативна готовност на самолета", отбеляза президентът.

ШЕФЪТ НА ШЕСТО РПУ В СОФИЯ БУЙСТВАЛ ПИЯН В КРЪЧМА, УВОЛНИХА ГО

Началникът на Шесто РПУ Петър Василев тази нощ се е напил и буйствал в заведение за бързо хранене в столицата. Охраната на обекта е подала сигнал до органите на реда. Когато полицаите отишли е станало словесно спречкване, разказват очевидци, предаде БГНЕС. Петър Василев е направил опит да избяга с личния си автомобил, но полицията успява да го залови на бул. „България”.

ПОЛИЦАЙ ПОД ПРИКРИТИЕ РАЗБИЛ СХЕМАТА С ФАЛШИВИТЕ ТЕЛК-ОВЕ В СОФИЯ

С полицай под прикритие е разбита организирана престъпна група за издаване на фалшиви ТЕЛК решения за инвалидност. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "Фокус".

БЪЛГАРИЯ ЗАМЕСЕНА В МЕЖДУНАРОДНА ИЗМАМА С ОНКОЛЕКАРСТВА

България е замесена в международен скандал с фалшифицирани опаковки на онколекарства. Опаковките са изнесени от страната ни за Холандия. Лекарствата са предназначени за пациенти, които се лекуват в болница. Това е първият случай на фалшификация, уловен от Европейската система за проверка на лекарствата, съобщи bTV.

НИНОВА ЗАДАДЕ 4 ТРУДНИ, НО ВАЖНИ ВЪПРОСА НА БОРИСОВ

Във връзка със събитията през последните седмици, лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи през профила си във Facebook четири въпроса към премиера Бойко Борисов.

ФАНДЪКОВА: ЗА 10 ГОДИНИ СОФИЯ КОРЕННО СЕ ПРОМЕНИ

Преди 10 години в столицата имаше 10 км метро, сега са 40, а след няколко месеца ще бъдат 52 км. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Дарик радио.

"Очевидно е, че за 10 години градът се промени значително. Промени се атмосферата. Преди 10 години София имаше 10 км метро. Днес те са 40, а само след няколко месеца ще бъдат 52. Това са 42 км. ново метро само за 10 години и това не е просто най-удобният градски транспорт, това е проект, който променя средата, променя града и начина на живот на хората и отношението им към града", обясни тя, цитирана от Агенция "Фокус".

ПРОСТИ ЛИ ТРЪМП НА HUAWEI?

Месец и половина след като наложи тежки ограничения на китайския технологичен гигант Huawei, президентът на САЩ Доналд Тръмп заговори за възможно смекчаване на санкциите – сложен и спорен въпрос в търговската война между Вашингтон и Пекин, пише AFP.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com