Новините: Най-важното за деня, 7 август

12508
Новините: Най-важното за деня, 7 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

БОРИСОВ НАПАДНА БАНЕВИ: РАЗНИ С "МЕРЦЕДЕСИ-МАЙБАХ" НИ ДАВАТ ОЦЕНКИ

Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери“ – Девня. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците карат "Майбах" и ни дават оценка, заяви в Девня премиерът Бойко Борисов, визирайки Николай и Евгения Баневи.

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ЗАПОВЕДИТЕ НА МОСВ ЗА "КОМПЛЕКС КАЛИАКРА"

Прокуратурата проверява законна ли е заповедта на министъра на околната среда Нено Димов, с която се забранява земеделие и други дейности в определени част на защитената зона "Комплекс Калиакра".

БОРИСОВ ОТНЕСЕ КАЗУСА "КАЛИАКРА" ДО БРЮКСЕЛ

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. Двамата обсъдиха възникналия казус „Калиакра”. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

МЪЛНИЯ УБИ 40-ГОДИШЕН РАБОТНИК В СОФИЯ

40-годишен строителен работник е загинал при удар от мълния по време на внезапната буря в София. Инцидентът се е случил на обект край бул. "България" малко след 17 ч., мъжът е починал на място.

НЕНО ДИМОВ: СКАНДАЛЪТ С ДОБРУДЖА ИЗБУХНА ПОРАДИ ОЧЕВИДНОТО НЕРАЗБИРАНЕ И НЕДОБРОТО ОБЯСНЕНИЕ

Този скандал избухна поради очевидното неразбиране и недоброто обяснение, че тази заповед има много малък обхват. По никакъв начин не се забранява риболовът в акваторията на Черно море, а земеделската дейност се забранява само на територията на т.нар понто-сарматски степи – земя, която така или иначе е неплодородна. Това заяви Нено Димов.

ОБЩИНИТЕ С ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА 160 МЛН. ЛВ.

Просрочените задължения на общините към 30 юни 2017 г. са в размер на 160,3 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите.

БАБХ: НЯМА РАЗЛИКА В ЕТИКЕТИТЕ НА ХРАНИТЕ У НАС И НА ЗАПАД, НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ СА ПО-СКЪПИ

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не откри разлики в етиките на 31 проби на храни на българския и западния пазар, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

СЪДЪТ ВЪРНА ДЕЛОТО СРЕЩУ ЧЕНАЛОВА НА ПРОКУРАТУРАТА

Софийски градски съд (СГС) върна на прокуратурата обвинителния акт срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова, съобщиха от съда. Прокуратурата от своя страна не се съгласи с аргументите и заяви, че ще оспори решението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com