Новините: Най-важното за деня, 8 ноември

5555
Новините: Най-важното за деня, 8 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 8 ноември във вечерния информационен бюлетин.

ГЕРБ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ИВО ХРИСТОВ ЗАРАДИ "ДЕБИЛИТЕ"

Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, който който заяви, че 80% от българския народ са дебили.

Самият депутат се извини на всички, почувствали се засегнати от думите му. Той направи изявлението си в кулоарите на парламента след спешно заседание на ръководството на парламентарната група на левицата.

На него "червените" решиха да защитят депутата си, като го защитиха с думите, че премиерът Бойко Борисов също обиждал народа преди.

ЗА ДА НЕ ИЗОСТАВА В СИГУРНОСТТА, МВР С НОВА МЯРКА - ЩЕ ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ УЧЕНИТЕ

​​Сигурността е базисна необходимост. Днес образованието и сигурността си подават ръка​.​ Това заяви Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) по време на днешната конференция "МВР 2030: Основни предизвикателства пред политиките за сигурност".

БЪЛГАРИЯ Е ВТОРА В ЕС ПО БРОЙ ФЕРМЕРИ

Балканите държат първенството в ЕС по брой заети в селското стопанство. България е втора в Съюза по брой фермери, изпреварва ни само Румъния. На трето място пък се нарежда Гърция, която си дели бронза с Полша.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ ЩЕ СА САМО ДО 5000 ЛВ.

Депутатите решиха на първо четене да се намали прагът за ограничаване на плащанията в брой от 10 000 лв. на 5 000 лв. Това стана с промени в Закона за данък върху добавената стойност.

КМЕТЪТ НА БАТАК: НИКОГА НЕ СЪМ МИСЛИЛ ДА СИ ПОДАВАМ ОСТАВКАТА

Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не съм правил никакви нарушения. Нито съм превишил правата, нито съм нарушил закона. Това заяви кметът на Батак Петър Паунов.

43-ТИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПАДНАЛ, ЗАЩОТО ГЕРБ ОПИТАЛИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Дължим тази истина на българите, хората искат да знаят какво се е случило, защото там е ключът с борбата с корупцията. Това е една работа, която трябва да свършим. Това заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

ВКС НЯМА ДА ПУБЛИКУВА ПРИСЪДИ, ПРЕДИ ОСЪДЕНИТЕ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА

В разрез с правилата за публичност на правораздаването Върховният касационен съд (ВКС) вече няма право да публикува незабавно на сайта си ефективните присъди, които постановява.

УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ ЗАБРАВИХА, ЧЕ ЩЯХА ДА СЕ СЪОБРАЗЯТ С РЕФЕРЕНДУМА

И управляващи, и опозиция забравиха клетвите си, че ще се съобразят с волята на хората след референдума, иницииран от водещия Слави Трифонов и екипа му.

ГРИГОР ИЗТЕГЛИ НЕЛОШ ЖРЕБИЙ ЗА ФИНАЛНИЯ МАСТЪРС В ЛОНДОН

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изтегли благоприятен жребий за Финалния Мастърс на осемте най-добри за годината, който ще се проведе в Лондон - вече по традиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com