Новините: Най-важното за деня, 9 октомври

8162
Новините: Най-важното за деня, 9 октомври
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 9 октомври във вечерния информационен бюлетин.

КОРУПЦИЯТА НЕ ИНТЕРЕСУВА ВЛАСТИМАЩИТЕ, ЩЕ ИМА НОВ КСНС

Поради липса на кворум прекратих КСНС и насрочих нов за 17 октомври от 13:00 часа. Това съобщи пред журналисти президентът Румен Радев след 3-часово заседание на КСНС, посветено на борбата с корупцията.

БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА ГОВОРЯТ ЗА КОРУПЦИЯТА СЛЕД КСНС

Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров си тръгнаха след днешния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) без да обелят и дума пред журналистите.

ПРАВИТЕЛСТВОТО УВЕРИ, ЧЕ НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯ РАДЕВ ЗА БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА

Два часа след като президентът Румен Радев обяви, че борбата с корупцията не е приоритет за политиците, пресслужбата на Министерския съвет разпространи позиция, в която се казва, че правителството изразява пълна подкрепа на усилията на държавния глава да консолидира институционалните действия в борбата с корупцията и ще продължи да участва активно в този процес.

АНТОН ТОДОРОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров подава оставка. Това стана ясно от негово писмо, адресирано до партия ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов.

СИМЕОНОВ ЩЕ ИСКА ОТ БОРИСОВ ДА СПРЕ "СПОНСОРИРАНЕТО ОТ ДЪРЖАВАТА" ЗА НОВА И BTV

Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде поставено за разискване от вицепремиера Валери Симеонов пред Министерския съвет.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЛЕД УЛТИМАТУМА КЪМ МЕДИИТЕ: ВЛИЗАМЕ В СЪДА

Ще заведа дела в съда. Така вицепремиерът Валери Симеонов отговори какво ще прави оттук-насетне, след като изтече 24-часовият му ултиматум към Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР да му се извинят.

БНР: НЯМА ДА СЕ ИЗВИНИМ

Ръководството на БНР публикува своята позиция във връзка с изявление на вицепремиера Валери Симеонов от събота.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НАЛОЖИ ВЕТО НА ИЗМЕНЕНИЯТА В ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА

Президентът Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, приет от 44-то Народното събрание на 27 септември 2017 г.

ОКОНЧАТЕЛНО: ДЪРЖАВАТА ИЗБРА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ТОЛ СИСТЕМАТА

КОНСОРЦИУМ „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“ е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа (ТОЛ система), съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

И В БОТЕВГРАД СЕ ПОЯВИ "КУМГЕЙТ"

Нова серия от сагата „роднински назначения с политически протекции”, този път в Ботевград. Кметът на града твърди, че бивши и настоящи членове на ГЕРБ уреждат свои близки на държавна работа, съобщи bTV.

РАДАН КЪНЕВ И ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ АТАКУВАХА БОЙКО БОРИСОВ

Не може свободата на словото и свободата на медиите да не е повод за разговора, особено съобщението от пресцентъра на Министерския съвет, качено на сайта на Министерския съвет от един вицепремиер, че едва ли не ще съди всички медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com