Правителството увери, че напълно подкрепя Радев за борбата с корупцията

2306
Правителството увери, че напълно подкрепя Радев за борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

Два часа след като президентът Румен Радев обяви, че борбата с корупцията не е приоритет за политиците, пресслужбата на Министерския съвет разпространи позиция, в която се казва, че правителството изразява пълна подкрепа на усилията на държавния глава да консолидира институционалните действия в борбата с корупцията и ще продължи да участва активно в този процес.

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на "Дондуков" 2 се провали днес заради липсата на кворум. От Министерския съвет обясняват, че всякакви твърдения за бойкот са спекулация.

Корупцията не интересува властимащите, ще има нов КСНС

Поради липса на кворум прекратих КСНС и насрочих нов за 17 октомври от 13:00 часа. Това съобщи пред журналисти президентът Румен Радев ...

Отсъствието на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и по-ранното тръгване на министъра на финансите Владислав Горанов от заседанието на КСНС е обосновано с международни ангажименти на страната ни и на съответните министри, съобщават от "Дондуков" 1. Захариева била във Варшава на среща на министрите на външните работи във формат Букурещ – Б 9; Каракачанов - на посещение във Франция, а Горанов заминал за Люксембург на заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси на Европейския съюз, на което ще бъде обсъждано законодателното предложение за окончателната система на ДДС.

Правителството е извело като приоритет в своята работа системната борба с корупцията по всички етажи на властта и приемането на антикорупционно законодателство до края на годината. Проектът на закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на Министерския съвет беше внесен за разглеждане от Народното събрание и представен на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност към Президента на Република България, се казва в позицията.

Следващото заседание на КСНС за мерки за борбата с корупцията е насрочено за 17 октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com