Новите каузи на Босия: Свобода на медиите, редуциране на 1/2 от администрацията, здрава съдебна система и уволнения наред

5456
Новите каузи на Босия: Свобода на медиите, редуциране на 1/2 от администрацията, здрава съдебна система и уволнения наред
Снимка: БГНЕС

"Мнозина ме питат как ще продължа оттук-нататък. Въпросът ми звучи странно, защото аз не съм променил курса си към изискване на цялостна промяна на обществото, макар и не сега и веднага. Това е един бавен процес, който изисква време, организация и стратегия. В крайна сметка не се знае колко дълго ще живея".

Това написа днес Николай Колев-Босия в блога си. Той прекрати гладната си стачка след като премиерът Борисов поиска оставката на транспортния министър Московски, което бе и целта на самия общественик. Босия обаче обяви и какви ще са новите принципи, за които ще се бори оттук насетне. Ето целият му текст.

Босия спира гладната стачка

Николай Колев-Босия обяви, че прекъсва гладната си стачка. Това се случва 81 дни след нейното начало, след като по-рано днес се появи ...

"Ще се опитам съвсем кратко да изредя целите, задачите и последователността на това, което имам твърдото убеждение, че трябва да бъде направено.

Да се премахне по най-бързия и радикален начин излишната и даваща възможности за шикалкавене институция Велико народно събрание /ВНР/

Чл.1. 1. България е република с парламентарно управление.

Чл. 2 Цялата парламантарна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Чл. 3 Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява народния суверенитет !!!

Мюсюлмани стартират щафетна гладна стачка в подкрепа на Босия

Повече от 90 мюсюлмани от Родопите и Старозагорско утре ще започнат щафетна гладна стачка в подкрепа на Николай Колев-Босия, който глад...

Това ми дава основание да приема, че един референдум може да отмени тази ненужна и остаряла форма на управление, наречена ВНР, понеже тя е функция на суверена. Не може орган, избран от суверена да има повече права от самия суверен. Достътъчен е един-единствен въпрос в референдума "Искате ли да бъде премахната институцията ВНР , а функциите й да се поемат от ОНС /Обикновино народно събрание/.

Това е много важен момент, тъй като по този начин ще бъдат спестени много време, усилия и пари. 

2. Да се започне спешна работа за създаване на работеща истински независима и справедлива съдебна система, Прокуратура и разследващи органи, които да гарантират бързо, ефективно и справедливо да бъдат разглеждани и решавани фазите на цялостния съдебен процес.

3. Незабавно започване на реална децентрализация на Изпълнителната власт. На практика държавата има две основни функции, които произтичат директно от задълженията и. Това е Националната сигурност и Външните работи. Всичко останало може само да бъде надзиравано и в някаква степен контролирано от Изпълнителната власт. Това трябва да бъде за сметка на огромния държавен апарат, който е негоден, неефктивен, излишен и дори вреден за страната. За държава като нашата и работещ административен апарат не трябва да надвишава 40-50 хил. администратори.

4. Да се освободи бизнеса от държавна опека и пряка намеса чрез създаване на Закон за браншовите и териториални камари, които да решават всички въпроси, свързани с бизнеса, разрешителни, текущи въпроси и особено създаването към тях на кредитни кооперации за насърчаването, финансирането и контрол.

Протестът е само за боси, луди и възрастни хора

Дори и да не е съвсем сигурно, че Босия гладува тотално - два месеца и половина и то за възрастен човек са много - започва да изглежда,...

5. Да се гарантират правата на медиите да не могат да бъдат манипулирани, заплашвани, санкционирани и закривани от собствениците без съдебно решение

А сега да преминем към най-непосредствените действия, които трябва да се направят:

1. Да се изиска незабавно концепцията на новия директор на ИА "АА" /Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Рановски, ако той изобщо има такава и да се разгледа публично, но бързо и експертно. Да се освободи незабавно зам. министър Ангел Попов /Геле Линейката/, тъй като е подсъдим и му е дадена противоправната възможност да укрива уличаващи го доказателства и властта да принуждава свидетели да променят показания или да се откажат да свидетелстват. Незабавно! Същото се отнася и до неговия заместник Дамян Войновски. Да бъдат освободени дисциплинарно по административен ред уличените 12 служители, които бяха уличени в създаването на ОПГ /Организирана престъпна група/: от Специализираната прокуратура, ГДБОП и Главния прокурор чрез неговата говорителка. Небивалиците, които се говорят, че "съдът ги бил върнал на работа" са смехотворни и показват едно дълбоко невежество. Същото си отнася и за служителите по места. Специализираните съдилище не мога да възстановяват на работа. Те могат или да съдят-или да не съдят, но не и да възстановяват на работа. На работа възстановяват единствено административните съдилища.

2. Да се потърси незабавно сметка на централната изпълнителна власт за цялостната корупция в МТИТС, вследствие на което се избиват, раняват, осакатяват физически и психически десетки хиляди българи годишно Същото се отнася и за останалите министрества и ведомства на нейно подчинение. На практика и чисто нормативно по закон те станаха съучастници в това страшно продължаващо престъпление. Социологичните проучвания категорично доказват това.

3. Да се поиска незабавно отговорността на НС по същите причини и със същите обвинения за толериране на този тежък геноцид, с отказа си толкова време да отказва да изпълни Конституцията и закона. Изключително ниското доверие в него и невероятно високото недоверие са достатъчно основание да се поиска саморазтурването му, за да не се стигне до неговото разтурване от улицата с подкрепата на европейските институции.

Босия: Идва да ме снима световна информационна агенция

"Вчера вечерта научих, че към мен е проявила интерес една от най-големите информационни агенции в света. Днес ще дойдат у нас да снимат...

4. Главният прокурор да си направи един светкавичен анализ и да предприеме решителни и адекватни мерки за борба с престъпността. В противен случай неговата оставка ще бъде незабавно и решително поискана и взета!

Накрая искам да кажа, ча аз и моите съмишленици сме твърдо убедени да използваме всички законови мерки, дори неконвенционални, за да променим това статукво, което ни обрича на безбъдеще и закриване на държавата. Ние искаме да изиграем очистващата роля на Английска сол /Магнезиев сулфат/, за да очистим държавните институции и целия държавен апарат от това, което се е събрало в държавния тракт.

Предупреждаваме ви, да не си играете с огъня и да направите така, че да се превърнем в Бертолетова сол! /Калиев хлорат/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com