Облаци, дъжд и сняг на втория коледен ден

18520
Облаци, дъжд и сняг на втория коледен ден
Снимка: Thinkstock

На втория ден от Коледа още сутринта облачността ще се вплътни в цялата страна и ще започнат превалявания, отначало от слаб дъжд, а към края на деня с понижението на температурите дъждът по високите полета и по-голямата част от Северна България, ще премине в сняг. Това съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, а минималните сутринта между -1° и 4°, в югоизточните райони до 5°-6°. Вятърът ще е от запад-северозапад в северозападната половина от страната и от североизток-изток в останалата и част, в Северна България умерен. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна.

В планините настъпва чувствителна промяна. С умерен, в западната част от страната и временно силен, предимно северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще е облачно, по билата мъгливо и ще започне да превалява сняг. Температурите към края на деня на 1200 м н.в. вече ще са около -2°, на 2000 м около -7°, а през нощта ще продължат да се понижават.

По Черноморието ще е облачно. Още сутринта по южното крайбрежие ще завали дъжд, а по-късно през деня ще превалява по цялото крайбрежие. Вятърът ще е от североизток, умерен в северния участък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com