Област Пловдив е на първо място по брой жертви при катастрофи

984
Област Пловдив е на първо място по брой жертви при катастрофи

Пловдивска област е на първо място по брой жертви при катастрофи в България – 53-ма души са загинали по пътищата в областта от началото на годината.

Това сочи статистиката на Областната дирекция на МВР-Пловдив за катастрофите до този момент на 2016 година, съобщи инсп. Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна полиция” – Пловдив.

До 20 септември ще приключат ремонтните дейности по асфалтовата настилка на пътя Кричим-Девин

Интензивно е движението по входно-изходните артерии на Пловдив, съобщи за Радио „Фокус" - Пловдив дежурен в Областно пътно управл...

По думите му до 15 септември на територията на Пловдивска област за възникнали общо 751 тежки пътнотранспортни произшествия, като при тях са ранени 930 души. В сравнение със същия период на миналата година се отчита намаление на тежките катастрофи и на загиналите с по 11, а на ранените - със 77.

„През месец август най-много катастрофи с пострадали са възникнали на територията на град Пловдив и общините Асеновград, Карлово и Стамболийски. Това важи и за пловдивския участък на автомагистрала „Тракия” и пътищата, обслужвани от сектор „Пътна полиция” – Пловдив. При възникналите пътнотранспортни произшествия има най-много травматизъм при водачите. При 32 случая са загинали шофьори, като има също 12 загинали пътници и 8 ранени пешеходци”, посочи инсп. Ботьо Гиргинов.

По думите му статистиката е категорична, че най-много тежки пътнотранспортни произшествия възникват на територията на населените места.

В градовете в Пловдивска област досега са станали общо 421 тежки катастрофи с 16 загинали и 492 ранени. В селата са възникнали 82 тежки пътнотранспортни произшествия с 6 загинали и 100 ранени.

Голям пожар е избухнал на сметището в Ново село

Голям пожар е избухнал на сметището в Ново село, Община Стамболийски. Огънят е пламнал малко преди 16:00 часа и веднага към мястото са ...

„От началото на годината до края на месец август само на територията на град Пловдив са възникнали 300 тежки пътнотранспортни произшествия с 11 загинали и 334 ранени. Има намаление при ранените в сравнение със същия период на миналата година”, каза още говорителят на КАТ „Пътна полиция” – Пловдив.

На второ място по брой тежки катастрофи в Пловдивска област е град Асеновград. До края на месец август там са възникнали общо 41 тежки пътнотранспортни произшествия с 51 ранени, съобщи "Фокус".

„На трето място е град Първомай с 14 тежки катастрофи, трима загинали и 15 ранени. Въпреки всичко се отчита намаление на общия брой тежки катастрофи на територията на градовете в Пловдивска област”, добави инсп. Ботьо Гиргинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Ген. Константин Попов: Заплатите на военните да не бъдат за сметка на модернизацията на силите

След почивните дни: Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната

Кой има имен ден днес, 6 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 6 май 2024 година (понеделник)

Най-важните новини за деня: 5 май, 2024 година

Седмична прогноза за времето за 6-12 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Катастрофа затвори временно Прохода на Републиката навръх Великден

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com