Община Сливен участва в международно туристическо изложение

19186
Община Сливен участва в  международно туристическо изложение
Снимка: Getty Images / Guliver

Община Сливен участва за първи път в най-голямото туристическо изложение в Румъния – ХХХ международно есенно туристическо изложение ТТR – Букурещ, проведено от 14 до 17 ноември 2013 година. Участието на община Сливен, съвместно с общините Котел и Твърдица е една от предвидените дейности по проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури и епохи”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Екипът на проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури и епохи” взе участие в  дискусионна кръгла маса на тема „Новото законодателство в подкрепа на българския туризъм“ в рамките на още един форум - Туристическата борса "Планините на България – гостоприемство на четири сезона" – Пампорово. Мероприятието се проведе за 10-и път между 10 и 13 октомври 2013 година. Екипът на сливенската община участва и в дискусия „Туристическо лято 2013 – прогнозни резултати, изводи, препоръки”.

Сливенският похитител: Ако бях отнел живот, щях да се самоубия

"Ако бях отнел живот, щях да се самоубия. За мен това е по-добре от доживотна присъда или присъда от 25-30 години, която също мога да к...

Участието във форума е една от дейностите по проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури, епохи”. Общините Сливен, Котел и Твърдица  бяха представени със свой собствен щанд, където всеки желаещ можеше да получи рекламни материали за региона. Информация за региона беше публикувана в каталога на форума. Общините Сливен, Котел и Твърдица бяха удостоени с грамота за активен принос в развитието на екотуризма в България.

„Регион Сливен - кръстопът на традиции, култури и епохи” е проект по Оперативна програма Регионално развитие 2007 – 2013 на стойност 486 824 лв. Безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР е в размер на 413 800.40 лева, съфинансирането от държавния бюджет в рамките на 48 682.40 лева, а задължителният принос на общините е 24 341.20 лева. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com