Община Варна с безплатен достъп до Националния туристически регистър

11943
Община Варна с безплатен достъп до Националния туристически регистър
Снимка: БГНЕС

Варна е сред първите общини, подали данни за туристическите обекти в Националния туристически регистър. Към момента от общо 284 общини 97 са подали информация в министерството. От Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) обявиха, че системата е изцяло готова за включване в онлайн режим за всички администрации. Варна е сред малкото общини получили привилегията да я ползват безплатно за период от 6 месеца.

Това стана ясно по време на годишната среща на МИЕ с местната власт, която се проведе в рамките на 31-вото Международно туристическо идзложение "Ваканция спа и експо" в София.

Румънска подкрепа за Варна като кандидат за Европейска младежка столица

Кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г. получи подкрепа от румънския град Клуж Напока, който бе избран да но...

Системата обхваща в реално време дейностите, свързани с категоризираните туристически обекти, като към момента само хотелите във Варна са над 400. Програмата позволява да бъде надграждана и в нея постепенно да се включат всички участници в туристическата система - туроператори, туристически сдружения, туристически информационни центрове и др. Регистърът дава възможност да се проследяват в реално време промените в туристическите обекти. Това ще доведе до прозрачност в работата им, до намаляване на финансовите загуби от недекларираните местни туристически данъци и повишаване на събираемостта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...