Община Варна започва ремонт на приюта за кучета в Каменар

35009
Община Варна започва ремонт на приюта за кучета в Каменар
Снимка: БГНЕС

Ремонт на общинския приют за безстопанствени кучета започна в село Каменар, Варненско. С ремонта Община Варна ще изпълни предписанията на Българската  агенция по безопасност на храните (БАБХ), която е официалният контролен орган по спазване на разпоредбите на Закона за защита на животните.

Ремонтът на хале 1, за който са предвидени 24 000 лв., трябва да приключи най-късно до месец. Средствата са отпуснати за най-спешните дейности, описани като предписания на БАБХ.

По-вероятно е да бъдем нападнати от агресивен политик, отколкото от агресивно куче

„Има три члена за насилието срещу животни в новия Наказателен кодекс, като и трите са абсурдни. Боевете с кучета на практика се д...

Кучетата, които в момента пребивават в приюта, остават там и ще бъдат отглеждани по всички изисквания на Закона за защита на животните. До финализиране на ремонтните дейности нови животни няма да бъдат приемани, освен в случаи на възникнали инциденти с граждани.

Поправките в приюта се извършват от ДЗЗД "Стройремонт“. През 2012 г.  дружеството спечели обществена поръчка за период  до 2015 г. , с предмет на дейност „Изпълнение на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на община Варна за район „Младост“ и кметство Каменар.

Тъй като миналата седмица управителят на кучкарника Анатолий Тодоров бе освободен от работа, до провеждането на процедура по подбор на нов управител, ръководството ще бъде поето от временно изпълняващ тази длъжност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com